Pixel Buds

Googleove bežične slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu

Na jučerašnjoj prezentaciji među ostalim predstavljene su i nove Googleove bežične slušalice s nekim naprednim mogućnostima.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 10. 2017. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je jučer u San Franciscu održao predstavljanje nekolicine vlastitih hardverskih noviteta, a među Pixelima, Pixelbookovima i Google Home zvučnicima sakrio se i ne toliko medijski popraćen proizvod, iako prilično koristan – nove bežične slušalice.

Google Pixel Buds su nove Bluetooth slušalice koje osim za slušanje glazbe i ostvarivanje telefonskih poziva nude i dodatne mogućnosti.

 

Spajanjem na uslugu virtualnog pomoćnika Google Assistant, nove Pixel Buds slušalice u stanju su izvršavati automatsko prevođenje između 40 svjetskih jezika. Iako prevođenje nije zaista u stvarnom vremenu (poput ribice Babel iz Vodiča kroz galaksiju za autostopere), iz Googlea kažu da je dovoljno brzo kako bi se mogao održavati gotovo prirodan tijek razgovora sa sugovornikom.

Slušalice će pritom "čuti" riječi izgovorene na stranom jeziku i prevesti ih, te prijevod u zvučnom obliku pustiti izravno u uši korisnika.

 

Na samom predstavljanju prikazano je kako Pixel Buds radi u idealnim uvjetima razgovora na dva različita jezika, a jednom kada dođu do prvih korisnika vjerojatno će se čuti i više o stvarnoj kvaliteti i korisnosti opcije prevoditelja.

Prednarudžbe po cijeni od 159 dolara već se zaprimaju, a očekivane prve isporuke bit će obavljene kroz 6 do 7 tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close