Google letovi

Google zna kad će vam zrakoplov kasniti i prije samog prijevoznika

Google je predstavio novu opciju temeljenu na analizi povijesnih podataka i umjetnoj inteligenciji koja predviđa mogućnost odgode letova i korisnike obavještava prije zrakoplovnih kompanija
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 02. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je krajem prošle godine predstavio nove zanimljive opcije na svojoj usluzi Google Letovi te korisnicima koji traže karte za letove preko njihove tražilice donosi i informacije o najboljem vremenu za rezerviranje karata.

Naime, nakon upisa destinacije i vremena putovanja, a zahvaljujući tehnologiji strojnog učenja koja analizira cijene zrakoplovnih karata kroz povijest, Google će putnike obavijestiti hoće li cijene karata za odabrane letove još padati te jesu li predložene cijene karata niže ili više u odnosu na prosjek, što su informacije koje će pomoći u odluci vezanoj uz kupovinu karata.

Ovog tjedna Google je predstavio još dvije zanimljive opcije koje će biti iznimno korisne svima koji često putuju zrakoplovom, piše Zimo.co.

Na temelju dostupnih povijesnih podataka o letovima te korištenjem umjetne inteligencije koja će analizirati te podatke, Google će moći predvidjeti kada bi letovi mogli biti odgođeni. Ti podaci uključuju npr. vremenske nepogode ili kašnjenje zrakoplova pri dolasku te će korisnike obavijestiti o mogućnosti kašnjenja prije službenih objava zrakoplovnih kompanija u slučajevima kada je mogućnost odgode letova 80 posto ili veća.

Naravno, putnici se ne bi trebali previše oslanjati na ove podatke i namjerno kasniti na aerodrom, već ih Google želi pripremiti i na scenarij moguće odgode letova. Kako bi provjerili situaciju i postoji li mogućnost odgode, potrebno je na Googleovom servisu Letovi upisati broj leta i u rezultatima pretraživanja pojavit će se informacije o odgodi i razlozima odgode letova.

Još jedna nova i zanimljiva opcija odnosi se na kupce jeftinijih karata te će im Google prilikom pretrage pokazati koja su ograničenja za kupovinu tih karata – npr. nemogućnost odabira sjedala ili dodatno naplaćivanje korištenja prostora u ormarićima iznad putnika itd.

Treba napomenuti kako se ova opcija, barem za sada, odnosi na samo na letove American Airlinesa, Delte i Uniteda, a nadamo se kako će u budućnosti obavijesti o ograničenjima biti dostupne za sve letove.

Kopirati
Drag cursor here to close