Poput Snapchata

Google testira zanimljive novitete u aplikaciji poruka na Androidu

Uskoro bi korisnicima Androida unutar aplikacije za slanje poruka mogli postati dostupni zanimljivi efekti bazirani na proširenoj stvarnosti.
Sci-Tech / Tehnologija | 01. 07. 2019. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopisivanje putem poruka na Androidu uskoro bi moglo postati još zabavnije i zanimljivije. Iako danas veliki broj ljudi komunicira putem posebnih aplikacija poput WhatsAppa, Vibera, Messengera i drugih, i dalje često koristimo klasične aplikacije za poruke na Androidu, odnosno iMessage na iPhoneu.

Google trenutačno testira nove mogućnosti u svojoj aplikaciji za poruke na kakve smo navikli u aplikacijama poput Snapchata. Riječ je o atraktivnim efektima baziranim na proširenoj stvarnosti, no treba napomenuti kako se ove opcije tek testiraju te nije poznato kada bi ih Google mogao službeno predstaviti. Također, postoji mogućnost da s vremenom ipak odustanu od uvođenja takvih efekata u Android Messagesu, ali s obzirom na to kakve su mogućnosti konkurentskih aplikacija, za pretpostaviti je da će Google ne samo predstaviti ove efekte, već raditi i na drugim, još atraktivnijim efektima, javlja Bug.hr.

Trenutačno se testira pet AR efekata – najzanimljiviji efekt jest zrakoplovna animacija u kojoj osoba "odleti"u avionu, dostupni su i efekti balona, konfeta i vatrometa te efekt anđela koji dodaje krila. Efekti se aktiviraju unutar poruka dodirom na ikonu kamere u kojoj se onda pojavljuju tri opcije – za fotografiranje, snimanje videozapisa te opcija efekti.

Efekti zaista izgledaju odlično te ne sumnjamo da će ih korisnici, kada jednom postanu dostupni, često koristiti pri slanju poruka, a nadamo se kako je riječ samo o prvim od brojnih efekata baziranih na proširenoj stvarnosti koje će Google s vremenom predstaviti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close