Umjetna inteligencija

Google stvara ''pametnog trenera''

Još nije poznato kad bi Coach mogao biti službeno predstavljen, kao ni hoće li zaista imati sve opcije koje se spominju (ili će nas možda Google iznenaditi nečim potpuno novim).
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 08. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je osvojio svijet pametnih telefona Androidom, preuzeo kontrolu nad našim poslovnim i privatnim životima svojim servisima poput Google Maps ili Gmaila, Google sad želi upravljati i zdravljem svojih korisnika.

Prema nekim informacijama u Googleu rade na novom asistentu temeljenom na umjetnoj inteligenciji, čija će jedina zadaća biti brinuti se za zdravlje i fizičku spremu korisnika.

Googleov Coach (Trener) neće biti samo aplikacija koja prati što korisnik radi tijekom dana i prezentira te podatke u obliku grafova ili tablica, već će poput pravog trenera poticati korisnike na fizičku aktivnost. Koristeći prikupljene podatke Coach će preporučiti fizičku aktivnost kojom bi se korisnik trebao baviti, pratiti njegov napredak, ali i predložiti što činiti kako bi poboljšali svoje zdravlje, piše Zimo.co.

Tako će pratiti što korisnik jede, pronaći recept, čak i poslati popis namirnica na e-mail, ali i preporučiti mu restoran sa zdravom prehranom u njegovoj blizini.

Android Police prenosi kako će Google Coach vjerojatno prvo biti dostupan na Wear OS-u, operativnom sustavu za pametne satove, a potom i na uređajima koji koriste Android.

Još nije poznato kad bi Coach mogao biti službeno predstavljen, kao ni hoće li zaista imati sve opcije koje se spominju (ili će nas možda Google iznenaditi nečim potpuno novim).

No, treba istaknuti kako ovo nije prvi Googleov izlet u svijet fitness aplikacija. Još 2014. predstavili su Google Fit, aplikaciju koja je trebala biti konkurencija Appleovom Healthu. Zbog cijelog niza problema i bugova, Google Fit nikad nije privukao onoliko korisnika koliko su u Googleu željeli. Možda Coach bude bolje sreće.

Kopirati
Drag cursor here to close