Stvari se normaliziraju

Google riješio probleme

Konkretan razlog zbog kojeg je došlo do problema još nije poznat.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 12. 2020. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što brojni korisnici diljem svijeta nisu mogli koristiti Googleove servise i usluge, situacija se pomalo normalizira.

Problemi bi trebali biti riješeni za većinu korisnika. Nastavit ćemo s radom na normalizaciji usluge. Budite uvjereni da je pouzdanost sustava glavna briga i zadaća u Googleu te stalno radimo na tome da poboljšamo naš sustav, stoji u službenoj obavijesti.

No konkretan razlog zbog kojeg je došlo do problema još nije poznat.

Podsjetimo, oko podneva brojni su korisnici Googlea i njegovih servisa diljem svijeta primijetili probleme sa servisima. Većini korisnika javljao se "Error 502" i nemogućnost pristupa Gmailu, Hangoutu, Driveu, ali i YouTubeu.

S obzirom na to da je Google odnosno Alphabet posljednjih godina postao svjetski vladar u različitim uslugama, činjenica da su brojni njihovi servisi pali u isto vrijeme ne ulijeva povjerenje korisnicima koji zbog toga trenutno ne mogu slati ni primati e-mailove, poruke, ali ni pristupati svojim dokumentima.

Zasad se iz Googlea nisu oglasili o eventualnim problemima, no stavili su obavijest na svojim stranicama namijenjenima administratorima, javlja Zimo.

Svjesni smo problema s našom uslugom koja utječe na velik broj korisnika. Korisnici ne mogu pristupiti usluzi, uz napomenu da će redovito izvještavati o tome kako napreduje otklanjanje poteškoća te kad bi se mogla očekivati normalizacija.

Očekivano, korisnici su svoje nezadovoljstvo činjenicom da im životi gotovo ovise o Googleu, iskazali na društvenim mrežama. Posebice učenici koji diljem svijeta prate nastavu na daljinu upravo pomoću Googleova servisa Classroom.

No problem je i što se na Google oslanjaju brojni korisnici Google servisa Home i Nest, što znači da za mnoge sustavi koji bi trebali nadzirati sigurnost njihova doma trenutačno ne rade.

Iako brojni korisnici diljem svijeta i dalje ne mogu pristupiti svojim servisima, za dio se korisnika situacija polako normalizira. Iako sa zakašnjenjem e-mailovi stižu, a dio korisnika povratio je pristup Kalendaru, Kartama i Hangoutsu.

Kopirati
Drag cursor here to close