Prema Canalysu

Google prodao više pametnih zvučnika od Amazona

Prema podacima tvrtke Canalys, Google je u prvom kvartalu ove godine po prvi put isporučio više pametnih zvučnika u odnosu na Amazon.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 05. 2018. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Canalys objavila je rezultate svojeg istraživanja koje se bavi trendovima na tržištu pametnih zvučnika tijekom prvog kvartala 2018. godine.

Najznačajnija vijest je da je Google u ovom kvartalu po prvi puta preuzeo vodstvo što se tiče isporuka pametnih zvučnika, dok je dosadašnji vodeći, tvrtka Amazon, pala na drugo mjesto. Konkretno, Google je u prvom kvartalu isporučio 3,2 milijuna pametnih zvučnika, a Amazon njih 2,5 milijuna.

Treće i četvrto mjesto zauzele su kineske tvrtke Alibaba i Xiaomi sa svojim proizvodima, dok se na petom mjestu nalazi kategorija "Ostali" u koje spada i Apple sa svojim proizvodima,  piše Zimo.co.

Pogleda li se statistika vezana za čitavo tržište pametnih zvučnika, u prvom je kvartalu isporučeno 9 milijuna pametnih zvučnika što bi bio rast od 210% u odnosu na prvi kvartal 2017. godine.

Ipak i Google i Amazon su prodali manje zvučnika na kvartalnoj razini, u posljednjem četvrtom kvartalu 2017. godine bila je blagdanska sezona darivanja koja je obično redovito popraćena i raznoraznim popustima, što je onda pozitivno utjecalo na prodaju ove vrste uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close