Velika konkurencija Apple Watchu

Google priprema nove telefone i pametni sat

Krajem godine, osim Pixela 3 i 3 XL, Google će predstaviti i svoj prvi pametni sat kojeg će pokretati nova verzija Snapdragon procesora i Wear OS.
Sci-Tech / Tehnologija | 11. 05. 2018. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Qualcomma su ovog tjedna najavili kako za jesen pripremaju novu verziju svoje mobilne platforme Snapdragon namijenjene pametnim satovima.

Novi procesor bit će snažniji i učinkovitiji pa će budući modeli satova biti bolji i imat će izdržljiviju bateriju, a iz ove su kompanije najavili kako će se, zajedno s novim hardverom, na tržištu pojaviti i top model koji bi trebao napasti Apple i njegov pametni sat koji dominira tržištem.

Više detalja o najjačem (nadolazećem) Wear OS pametnom satu nisu htjeli otkriti, no zahvaljujući Evanu Blassu i njegovim (nepogrešivim) izvorima, saznali smo o kakvom je uređaju direktor Qualcomma Pankai Keida govorio te je riječ o prvom Googleovom smartwatchu kojeg će vjerojatno predstaviti pod brandom Pixel, javlja Bug.hr.

Čini se kako tržište pametnih satova koje pokreće Googleov operativni sustav u posljednje vrijeme stagnira te je korisnicima potreban jedan uređaj koji bi trebao pokrenuti cijelo tržište.

Takav uređaj trebao bi biti Pixel Watch – trenutno nema nikakvih informacija o dizajnu uređaja, veličini i opcijama, no jasno je kako će Googleovi inženjeri dati maksimum i napraviti pametni sat koji bi trebao ugroziti dominaciju Applea na ovom tržištu.

Službenih informacija o prodaji Appleovih satova nema, no procjene CCS Insighta kažu kako je ova kompanija prošle godine prodala oko 16 milijuna pametnih satova, dok ukupan broj prodanih satova koje pokreće Googleov operativni sustav prošle godine nije dosegao niti pet milijuna.

Google bi prvi pametni sat trebao predstaviti na konferenciji na jesen na kojoj će predstaviti i novu generaciju pametnih telefona (Pixel 3 i 3 XL).

Modeli predstavljeni prošle godine naročito su oduševili kvalitetom kamera, a od nadolazećih smartphonea očekujemo još bolji hardver i kvalitetnije kamere, no trenutno još nema nikakvih glasina o nekim većim novitetima koje bi Google mogao predstaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close