New York

VIDEO | Google predstavio Pixel 4

Iz Googlea su naglasili kako novi Pixel 4 donosi potpuno novi način korištenja telefona, bez dodira. Točnije, Pixel 4 prepoznaje geste i reagira na njih, a da korisnik ne mora ni taknuti ekran.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 10. 2019. u 21:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je na svom događanju u utorak u New Yorku predstavio cijeli niz novih uređaja, usluga...

Iako je o novom Googleovom pametnom telefonu već procurilo u javnost sve što je moglo procuriti, još uvijek je bilo nekoliko sitnica koje su uspjeli sakriti.

Iz Googlea su naglasili kako novi Pixel 4 donosi potpuno novi način korištenja telefona, bez dodira. Točnije, Pixel 4 prepoznaje geste i reagira na njih, a da korisnik ne mora ni taknuti ekran.

Minijaturni radarski senzor skriven iza ekrana detektira pokrete rukom, prepoznaje približavanje lica i pokreće otključavanje ekrana, ali i isključuje ekran ako detektira da nema nikoga u blizini.

Posebno su se pohvalili novom kamerom. Dvije nove kamere na stražnjoj strani uređaja, od kojih je jedna s telefoto lećom, omogućavaju snimanje jasnih fotografija i na velikim udaljenostima. Opcija noćnog snimanja (Night Sight) dodatno je poboljšana, a uz snimanje u HDR+ moguće je uređivati fotografije tako da su i stvari snimljene u sjeni jednako jasne kao i one na svjetlu.

Pixel 4 ima i novu, bržu inačicu Google Assistenta koja omogućava obradu podataka i zahtjeva bez povezivanja s informacijama u oblaku. Osim toga, Assistent sad prepoznaje kontekst pa lakše i točnije odgovara na zahtjeve, a iz Googlea ističu kako će i dalje raditi na njegovom poboljšanju.

Novi Pixel dolazi s Android 10 operativnim sustavom, ali i nekoliko dodatnih aplikacija koje će razveseliti mnoge. Tako nova aplikacija Recorder omogućuju snimanje različitih predavanja, sastanaka ili jednostavno govora, ali i njihovo istovremeno transkribiranje. Tako je moguće u transkriptu pronaći dio koji korisnik želi ponovno poslušati i on će automatski biti označen u audio snimci. Za sad je transkribiranje dostupno samo za engleski jezik, ali iz Googlea obećavaju kako će raditi i na drugim jezicima.

Pixel 4 dolazi sa 6GB RAM-a, garantiranom sigurnosnom podrškom za sljedeće tri godine, Titan M sigurnosnim čipom za osiguravanje najosjetljivih podatka, te Googleovim Pixel Neural Core procesorom.

Pixel 4 moguće je prednaručiti (u bijeloj, crnoj i narančastoj boji) za 799 dolara, dok će njegov veći brat Pixel 4 XL stajati 899 dolar. U svijetu bi trebao biti dostupan od 24. listopada. prenosi Zimo.co.

Od ostalih gadgeta predsatavljena je nova seriju Pixelbook prijenosnih računala pod imenom Pixelbook Go, Googleov mali pametni zvučnik, u novoj verziji, mijenja ime u Nest Mini i dolazi u novim bojama, kako bi se prilagodio svakom domu, te Stadia Founder's Edition.

Kopirati
Drag cursor here to close