I punjačem od 18W

Google Pixel 5A dolazi s većom baterijom, IP67 certifikatom i nižom cijenom

Pixel 5A dolazit će s punjačem od 18 W, no iz Googlea ističu da je ovo posljednji Pixel koji će ga nuditi, što znači će ih korisnici u budućnosti trebati kupovati zasebno.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 08. 2021. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je početkom mjeseca službeno najavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaje koji će s tvrtkinim Tensor SoC-om, navodno moći konkurirati flagship uređajima ostalih proizvođača.

Zahvaljujući tome, zainteresirani će kupci tako biti primorani nešto dublje zaviriti u svoj džep, što je tada potvrdio i viši potpredsjednik Googlea Rick Osterloh.

No, budući da Google misli i na korisnike kojima nisu potrebne flagship specifikacije, već im treba pristojan uređaj s dobro uređenim softverom, potiho su izbacili Pixel 5A, koji je u usporedbi s prethodnim Pixelom iz A serije, dobio blage novitete, ali i nižu cijenu – 449 dolara.

Naime, Pixel 5A ima 6,34-inčni 1080p OLED zaslon od 60 Hz te bateriju kapaciteta 4.680 mAh koja predstavlja značajan skok od one koja je pogonila Pixel 4A 5G, pa Google navodi da korisnici mogu očekivati jedan dan standardnog korištenja ili dva dana u Extreme Battery Saver načinu rada.

Pixel 5A pogonjen je Qualcommovim Snapdragon 765G procesorom uparenim sa 6 GB RAM-a i 128 GB memorije za pohranu. Senzor otiska prsta nalazi se na stražnjoj strani, a tu je i utor za slušalice što će se osobito svidjeti „old-school“ korisnicima, javlja Bug.

Valja istaknuti i da je ovo prvi uređaj iz Google Pixel A serije s IP67 certifikatom otpornosti na prašinu i vodu, što je i dalje rijetko za vidjeti u ovom cjenovnom rangu.

Kamere su jednake kao i na njegovom prethodniku, pa mu stražnjicu krasi glavna od 12,2 MP i ultraširoka od 16 MP, a s prednje strane nalazi se ona od 8 MP.

Pixel 5A dolazit će s Androidom 11 i Googleovom trogodišnjom OS te sigurnosnom podrškom, a korisnici će ga moći kupiti samo u jednoj boji zvanoj "mostly black".

 

Kopirati
Drag cursor here to close