Ambiciozni planovi

Google osnažio svoj odjel za razvoj čipova

Google u posljednje vrijeme aktivno radi na proširenju svojeg gChip tima u Indiji koji radi na razvoju Googleovih vlastitih čipova te usavršavanju postojećih kao što je Pixel Visual Core i Titan M.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 02. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i mnoge druge tehnološke tvrtke i Google se nastoji diferencirati na tržištu mobilnih uređaja s vlastitim čipovima baš kao Samsung sa svojim Exynos čipovima te Huawei sa svojim Kirin čipovima.

Na Pixel 2 seriji uređaja iz 2017. godine Google je implementirao Pixel Visual Core čip koji se služi strojnim učenjem za ubrzanje obrade fotografije uz istodobno smanjenje opterećenja CPU-a. Prošle godine Pixel 3 uređaji dobili su drugu generaciju Pixel Visual Core čipa, kao i novi sigurnosni čip pod imenom Titan M, piše Bug.hr.

Google ima ambiciozne planove za budućnost na ovom polju te su stoga odlučili proširiti svoj tim za razvoj čipova gChip smješten u Bangaloreu (Bengaluru).

Prema pisanju Reutersa, ovom timu se u posljednje vrijeme pridružilo 16 inženjera od kojih su neki bili zaposleni u tvrtkama kao što su Intel, Qualcomm, Broadcomm i Nvidija. Prema nekim informacijama do kraja ove godine gChip tim bi trebao brojati oko 80 zaposlenika.

Kopirati
Drag cursor here to close