Teaser

Google objavio fotografije novog telefona

Nakon što su na mreži procurile fotografije novog telefona iz serije Pixel, Google je na Twitteru objavio fotografiju stražnje strane telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 06. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada se fotografije još nepredstavljenih uređaja pojave na internetu, kompanije koje razvijaju te uređaje obično nemaju komentara i ne žele razgovarati o proizvodima koje razvijaju i sve informacije čuvaju za službeni dan predstavljanja.

Nakon što su ovaj tjedan na mreži procurile fotografije novog Googleova telefona čije predstavljane očekujemo krajem godine, u kompaniji su se odlučili na malo drukčiju taktiku, piše Zimo.co.

Naime, umjesto ignoriranja i "no comment" strategije, Google je na svom profilu na Twitteru objavio teaser fotografije novog Pixela koje potvrđuju autentičnost ranije obavljenih fotografija. U objavi uz fotografiju napisali su kako se čini da postoji određeni interes za njihovim telefonima pa su odlučili prikazati slike, a uz to su dodali: "Čekajte dok vidite što može napraviti."

Objavljene fotografije ne otkrivaju previše, no jedna je promjena očita – na stražnjem dijelu kućišta u četvrtastom okviru više neće biti samo jedna kamera, a kako su Googleovi telefoni i do sada bili među najboljim mobilnim fotografima, jasno je kako su očekivanja od fotografskih mogućnostima Pixela 4 i 4 XL iznimno velika. Ovi telefoni imat će dvije kamere i još jedan dodatni senzor, a osim kvalitete same optike, za kvalitetu fotografija pobrinut će se i Googleov napredni softver.

Detalje o hardveru Google sada nije htio sada objaviti, a prema dosadašnjim glasinama, možemo očekivati čipset Snapdragon 855, 6 odnosno 8 GB RAM-a i od 64 GB prostora za pohranu podataka. Jedna od novih potencijalnih opcija o kojoj se šuška na internetu jest upravljanje nekim mogućnostima telefona pokretima ruke – Pixel 4 i 4 XL tako bi navodno trebali imati mali čip koji bi bio zadužen za praćenje pokreta ruku iznad telefona, a s takvim pokretima aktivirale bi se različite opcije, piše Zimo.co.

S obzirom na to da je do predstavljanja novih telefona ostalo još oko četiri mjeseca, jasno je da ćemo do tada čuti još mnogo glasina o njima te će biti zanimljivo vidjeti hoće li nas Google do tada počastiti još kojom fotografijom Pixela i otkriti nešto više o telefonima i prije njihova predstavljanja.

Kopirati
Drag cursor here to close