Identično kao i Facebook

Google najavio zabranu reklamiranja kriptovaluta

Google je odlučio povući identičan potez kao Facebook – uskoro će zabraniti oglašavanje bilo kakvih kriptovaluta.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 03. 2018. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je odlučio krenuti Facebookovim stopama te će također u skorije vrijeme zabraniti oglašavanje bilo čega vezano uz kriptovalute. Podsjetimo, ovaj korak je Facebook načinio još početkom ove godine, točnije krajem siječnja.

Razlog ovakvoj odluci leži u tome da je Komisija za vrijednosne papire i burzu prošlog tjedna upozorila kako mnoge burze kriptovalutama djeluju van zakona. Vlasti su također navele kako su i neke ponude kriptovaluta izravna prevara dok su sve ostale predstavljaju iznimno rizično ulaganje.

Očekivano, tržište kriptovalutama je negativno reagiralo na ovu vijest zbog čega je vrijednost bitcoina ubrzo pala za 6%, a u trenutku pisanja teksta bitcoin je izgubio na vrijednosti 9,82% (8.246,48$) Pad vrijednosti je u nešto manjem postotku zahvatio i druge dvije popularne kriptovalute – Ethereum i Litecoin.

Google je stoga odlučio puhati i na hladno te zabraniti bilo kakav spomen kriptovaluta, uključujući i inicijalnu ponudu tokena (novčića), razmjenu kriptovaluta, novčanika za kriptovalute i savjetovanje vezano uz trgovinu kriptovalutama, javlja Bug.hr.

Zabrana oglašavanja putem Googleove marketinške mreže vrijedit će i za tvrtke koje se legalno bave kriptovalutama, istaknuo je Googleov direktor oglašavanja Scott Spencer te dodao"Nemamo kristalnu kuglu koja nam pokazuje budućnost kriptovaluta, ali vidjeli smo dovoljno štete na račun potrošača pa želimo ovom području pristupiti s velikim oprezom".

Isti tretman dobit će i binarne opcije, financijski instrument koji ili plaća fiksnu vrijednost ili ništa budući je i ova vrsta imovine sklona prijevarama. Odluka o zabrani reklamiranja kriptovaluta stupa na snagu od lipnja 2018.

Kopirati
Drag cursor here to close