Polako, ali sigurno

Google lansira svoj novi operativni sustav - Fuchsia OS

Novi bi operativni sustav tako, tijekom sljedećih mjeseci, krenuo u testiranje u stvarnim uvjetima.
Sci-Tech / Tehnologija | 25. 05. 2021. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad su se prije 5 godina pojavile prve informacije o novom, misterioznom, operativnom sustavu na kojem rade u Googleu, znalo se jako malo. Tek da bi novi operativni sustav možda mogao zamijeniti Chrome OS i Android operativne sustave te bi ga se moglo koristiti na svim uređajima.

Iako je tijekom godina Google developerima povremeno pokazao kako bi Fuchsia OS trebao izgledati, nije bilo nikakvih informacija o tome kad bi mogao postati dostupan javnosti. Sve do sada.

Naime, iz Googlea su objavili kako Fuchsia OS kreće u svijet. Točnije, nadogradnju na novi operativni sustav prvo će dobiti prve generacije Googleovog Nest Hub uređaja, lansirane 2018. godine.

Zanimljivo, korisnici Nest Huba vjerojatno neće ni primijetiti da su njihovi uređaji ažurirani na novi operativni sustav jer je samo sučelje i iskustvo korištenja uređaja potpuno jednako.

Novi bi operativni sustav tako, tijekom sljedećih mjeseci, krenuo u testiranje u stvarnim uvjetima. Prvo kroz Preview Program, a potom i dostupan svim korisnicima, javlja Zimo.

Pretpostavlja se da će Google veoma pažljivo lansirati novi operativni sustav kako bi mogli na vrijeme reagirati ako dođe do bilo kakvih problema. Procjenjuje se da će Fuchsia OS prvenstveno zamijeniti do sad korišteni i na Linuxu temeljeni Cast OS, koji se koristi u pametnim uređajima u domovima.

Za sad nema informacija kad bi i drugi uređaji, osim Nest Huba, mogli dobiti novi operativni sustav, ali ni hoće li u neko skorije vrijeme Fuchsia OS zaživjeti i na drugim uređajima poput pametnih telefona ili računala.

Kopirati
Drag cursor here to close