Nova opcija

Google Inbox dobiva opciju za lakšu odjavu s mailing lista

Google trenutno testira novu opciju za Google Inbox, alternativnu aplikaciju za upravljanje elektroničkom poštom na mobilnim i desktop uređajima – odjavu s mailing lista čije mailove ne čitamo.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 12. 2017. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google redovno uvodi nove značajke u svoje aplikacije i Internet servise. Jedna od novijih koja je u još uvijek u fazi testiranja odnosi se na njihovu aplikaciju Google Inbox.

Prema izvoru (Android Police) nova značajka omogućit će odjavu s mailing lista čije mailove više ne čitamo, a svojevremeno smo se na njih pretplatili. Posljedica navedenog je dakako pretrpan Inbox.

Jedan od krivaca za takvo stanje (osim samih korisnika) su i autori mailing lista koji u svojim emailovima ne ističu dovoljno jasno opciju odjave s njih. Kako bi tome stao na kraj Google je odlučio uvesti novu opciju „Inbox Tip“ koja će u naše ime nadgledati čitamo li takve email poruke ili ne, piše Bug.hr.

Kada sustav primijeti kako email poruke određenog pošiljatelja ne otvaramo (30 dana ili više) dijelit će im oznaku „Promo“ i ponuditi korisniku da se odjavi s liste tog pošiljatelja.

Tipično za Google odjava je krajnje jednostavna – dovoljno je samo tapnuti ili kliknuti na tipku „UNSUBSCRIBE“. Ako iz nekog razloga i dalje želite primati poruke, moguće je i odabrati opciju „NO THANKS“.

Nova opcija je još uvijek u fazi testiranja te nije poznato kada će biti dostupna za sve korisnike Google Inboxa.

Kopirati
Drag cursor here to close