AI Impact Challenge

Google daje 25 milijuna dolara za AI rješenje svjetskih problema

Želja im je stvaranje umjetne inteligencije koja neće biti pristrana ili imati predrasude prema određenim kategorijama ljudi.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 10. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je pokrenuo svjetsku kampanju kojom želi potaknuti razvoj umjetne inteligencije kojom će se riješiti neki od svjetskih problema.

AI Impact Challenge je natječaj na koji se mogu prijaviti svi koji imaju ideju kako pomoću umjetne inteligencije riješiti probleme u okolišu, zdravstvu ili očuvanju prirode. Google će najbolje projekte, koje će odabrati panel stručnjaka, financirati sa ukupno 25 milijuna dolara.

Kao primjer kako se umjetna inteligencija već koristi za rješavanje problema iz Googlea navode analizu fotografija šuma i identifikaciju dijelova na kojima su najizgledniji šumski požari, piše Zimo.co.

Želja im je stvaranje umjetne inteligencije koja neće biti pristrana ili imati predrasude prema određenim kategorijama ljudi.

Pokretanje ove inicijative i izazova na svjetskoj razini posljedica je Googleove odluke da se distancira od korištenja umjetne inteligencije za proizvodnju oružja.

Podsjetimo, početkom lipnja iz Googlea su objavili kako se povlače iz suradnje s američkom vojskom te kako će u daljnjem razvoju umjetne inteligencije koristiti svoje etičke principe. Oni obuhvaćaju odbijanje rada na razvoju umjetne inteligencije koja bi namjerno kršila prihvaćene norme privatnosti u projektima nadzora, kao i one projekte koji krše međunarodne zakone i ljudska prava, piše Zimo.co.

''Fokusirat ćemo razvoj umjetne inteligencije na projekte koji donose dobrobit čovječanstvu'', istaknuli su iz Googlea.

Više o samom AI Impact Challengeu, tko se može prijaviti i do kad možete pronaći na Googleovoj stranici projekta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close