Nove mogućnosti

Google Chrome donosi bolju interakciju s PDF-ovima

Chrome će uskoro dobiti kvalitetniju interakciju s PDF dokumentima što uključuje mogućnost dodavanja opaski unutar PDF dokumenata, kao i ispunjavanja PDF obrazaca
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 02. 2019. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sređivanja propusta u Incognito načinu rada i dodavanja tamnog načina rada, Google se odlučio pozabaviti i nadogradnjom te poboljšanjem još jedne opcije internetskog preglednika Chrome.

Kako prenosi internetska stranica XDA Developers, radi se o poboljšanju interakcije s PDF dokumentima unutar samog preglednika. To uključuje mogućnost dodavanja opaski (anotiranja) PDF dokumenata te ispunjavanja PDF obrazaca, javlja Bug.hr.

Jednom kada su opcije ručno aktivirane (anotacija u Chrome Dev Channelu, a ispunjavanje obrazaca u Canary inačici preglednika) unutar Chromeove komponente za prikaz PDF dokumenata pojavit će se ikona u obliku olovke.

Sama ikona sadrži alate koji omogućuju označavanje i brisanje PDF-ova, kao i njihovo uređivanje (uključeno 28 različitih boja za označavanje i 8 različitih veličina olovke za uređivanje). Spomenute opcije trebale bi zasad biti dostupne isključivo u inačicama za Windows, macOS i Linux sustave.

Kopirati
Drag cursor here to close