Za razmjenu poruka

Gasi se Instagramova Direct aplikacija

Instagram je odlučio ugasiti svoju samostalnu mobilnu aplikaciju Direct koja je bila namijenjena razmjeni poruka, a sve opcije aplikacije bit će ili već jesu dostupne u osnovnoj Instagram aplikaciji.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 05. 2019. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebookov Instagram odlučio je i službeno ugasiti svoju samostalnu Direct aplikaciju. Riječ je o aplikaciji koja je bila zamišljena kao konkurencija Snapchatu te kao sredstvo za razmjenu poruka.

Korisnike Direct aplikacije dočekat će poruka kako se aplikacija uskoro gasi te kako će njihovi postojeći razgovori biti automatski prebačeni u osnovnu Instagram aplikaciju.

Instagramov tim više se neće baviti razvojem ove aplikacije već će se posvetiti ubacivanju značajki Directa u osnovnu Instagram aplikaciju. Dakle, ukoliko žele nastaviti koristiti značajke koje su dosad bile dostupne u Directu korisnici će to moći putem osnovne Instagram aplikacije, javlja Bug.hr.

Također, nove funkcije koje su trebale biti dodane u Direct sada valja očekivati u osnovnoj Instagram aplikaciji. Gašenjem Directa Facebook će na tržištu nuditi dvije dedicirane aplikacije za razmjenu poruka, WhatsApp i Messenger.

Direct se kao samostalna aplikacija na tržištu pojavio krajem 2017. godine (od 2013. godine njegove su funkcionalnosti dostupne unutar Instagrama gdje sada i nastavlja postojanje), a bio je dostupan u inačicama za Android i iOS uređaje te u određenim zemljama svijeta (Čile, Turska, Izrael, Portugal. Urugvaj i Italija).

Kopirati
Drag cursor here to close