Aplikacija za dopisivanje

Gasi se i Googleov Allo, sve karte bacaju na Messages i Duo

Aplikacija za dopisivanje nije se baš proslavila pa ju je Google odlučio ugasiti, jednako kao i Hangouts.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 12. 2018. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je i službeno: Google je objavio svoje planove za gašenje aplikacija za komunikaciju Allo i Hangouts.

Kako se ranije nagađalo, kompanija u budućnosti ne planira imati plejadu mobilnih aplikacija namijenjenih isključivo chatu i video pozivima već će svoje napore usmjeriti samo na daljnji razvoj onih koje su među korisnicima zaživjele.

U skladu s novoobjavljenim planovima aplikacija Allo, čiji razvoj je ranije ove godine zaustavljen, bit će uskoro ugašena. Najbolje iz nje bit će primijenjeno na aplikaciju Messages, na čiji će se razvoj Google značajnije koncentrirati.

Messages će tako dobiti pametne odgovore, podršku za GIF-ove i web verziju, a Allo, koji je sve to imao, odlazi u vječna lovišta nakon ožujka sljedeće godine, javlja Bug.hr.

Kad je riječ o video pozivima, Google će nastaviti s razvojem za to namijenjene aplikacije Duo koja bilježi dobre rezultate na Androidu ali i iOS-u.

Aplikacija Hangouts, kao što znamo, također više neće biti u fokusu razvojnih timova. Do daljnjega će ipak ostati u funkciji ali neće dobivati nadogradnje i nove opcije.

Umjesto toga Google će se orijentirati na njezine inačice Hangouts Meet i Hangouts Chat, namijenjene poslovnim korisnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close