Ne valjda opet

Galaxy Note9 spontano se zapalio

Samsungov najnoviji phablet iz Note linije navodno se samozapalio u torbici jedne Amerikanke. Iako se vijest odnosi na tek jedan slučaj, dobio je odmah medijski prostor zbog dobro znane situacije s Note linijom od prije par godina.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 09. 2018. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek što je Samsung sprao ljagu sa svoje linije phableta Note, koju je, znate to vrlo dobro, bacio Note7 koji je bio sklon samozapaljenju – pojavila se vijest o požaru novog mobitela. Nedavno predstavljeni Note9, nasljednik neslavno propale serije Note7 i jedan od najnaprednijih mobitela uopće, spontano se zapalio u torbici jedne Amerikanke 3. rujna.

Doznaje se to iz tužbe koju je agentica za nekretnine Diane Chung iz New Yorka podnijela protiv Samsunga. Ona navodi kako je koristila svoj novi mobitel, kada se on iznenada prekomjerno zagrijao. Odmah ga je, kaže, prestala koristiti i smjestila ga u ručnu torbicu. Nedugo potom čula je neobične zvukove i vidjela gusti dim kako suklja iz torbe.

Mobitel se, prema podacima iz tužbe, zapalio u tolikoj mjeri da je nesretnoj korisnici opekao prste kada ga je vadila iz torbe. Da stvar bude gora, sve ovo odigralo se u dizalu u kojem je ona bila sama, pa ju je uhvatila i panika. Vatra je zaustavljena tek kada je uspjela mobitel izbaciti iz lifta u predvorje zgrade i kada ga je nepoznat netko ubacio u kantu vode, piše Bug.hr.

Požar je uništio kako mobitel tako i sadržaj vlasničine torbe. Ona je sada tužbom zatražila naknadu štete za sve što je doživjela, kao i zabranu daljnje prodaje Galaxyja Note9. Iz Samsunga su izjavili tek da nemaju informacija o sličnim slučajevima i da istražuju ovaj događaj.

Prije samo mjesec dana, prilikom predstavljanja Notea nove generacije, iz Samsunga su istaknuli kako je Note9 sigurniji nego ikad i da se njegovi kupci ne moraju brinuti oko samozapaljenja baterija. Ipak, duhovi prošlosti iz 2016. koji se tiču povlačenja 2,5 milijuna Note7 uređaja zbog više slučajeva samozapaljenja ovime su neminovno uzburkani.

„U Samsungu vrlo ozbiljno pristupamo brizi o sigurnosti svojih korisnika te stojimo iza kvalitete milijuna Galaxy uređaja koji su u upotrebi. Do ovog trenutka nismo zaprimili informacije o sličnim događajima vezanima uz Galaxy Note9 te istražujemo navedeni slučaj.“ - službeni je komentar Samsung Electronicsa, povodom napisa o ovom incidentu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kopirati
Drag cursor here to close