Samsung

Galaxy Note 9 mogao bi imati čak 1TB prostora za pohranu podataka

Uskoro stiže novi Note, a glasine kažu kako možemo očekivati verziju s 8GB RAM-a, 512G memorije za pohranu podataka te utorom za memorijske kartice kapaciteta 512GB.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 05. 2018. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Samsung u veljači na mobilnom kongresu u Barceloni predstavio nove modele iz Galaxy S serije, ova se kompanija okrenula razvoju novog flagship modela čije predstavljanje možemo očekivati tijekom kolovoza.

Službeno, iz Samsunga još nema nikakvih informacija o ovom uređaju, no prema nedavno objavljenim glasinama Galaxy Note 9 bit će jedan od najjačih telefona na tržištu, a posebno su zanimljive informacije o memoriji za pohranu podataka, piše Zimo.co.

Naime, uz Snapdragon 845 koji pokreće većinu najjačih telefona na tržištu, novi Note trebao bi se prodavati i u verziji s 8GB RAM-a te s čak 512GB prostora za pohranu podataka. No, to nije sve jer će se količina interne memorije moći povećati i s memorijskim karticama kapaciteta do 512GB tako da će vlasnici ovog uređaja moći pohraniti čak 1TB podataka na svoj Note i dodatnu karticu.

Iako su danas videozapisi sve teži i snimamo sve više fotografija i videozapisa, 1TB prostora trebalo bi biti i više nego dovoljno prostora za sve potrebe najzahtjevnijih mobilnih korisnika. Osim ove verzije koja će biti najskuplja, Samsung će predstaviti model s manje prostora za pohranu podataka – vjerojatno 128 i(li) 256GB.

Za korisnike koji traže najjače telefone, Samsung u ponudi ima S seriju te Note seriju pametnih telefona, a već godinama spominje se i Galaxy X, smartphone sa savitljivim ekranom koji bi trebao donijeti potpuno novo iskustvo na mobilnom tržištu.

Ovaj uređaj Samsung bi mogao predstaviti već krajem ove godine ili, vjerojatnije, tijekom sljedeće godine, a zahvaljujući savitljivom ekranu moći će se koristiti kao klasičan smartphone, ali moći će se i "otvoriti" pa će površina ekrana biti puno veća i moći će se koristiti kao tablet, piše Zimo.co.

Na razvoju ovakvih ekrana i uređaja sa savitljivim ekranima Samsung radi već godinama te bi Galaxy X mogao predstavljati pravu mobilnu revoluciju na tržištu, a njihov primjer vjerojatno će slijediti i brojne druge mobilne kompanije poput Applea, Huaweija, LG-a i drugih koji bi također mogli predstaviti telefone sa savitljivim ekranima.

Kopirati
Drag cursor here to close