Kreće istraga

FBI se uključio u istragu oko hakiranja Twittera

Twitter je potvrdio kako je u najvećem uspješnom upadu u njihove interne sustave ciljano oko 130 računa, od čega je manji broj uspješno kompromitirano.
Sci-Tech / Tehnologija | 17. 07. 2020. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne stišavaju se reakcije nakon velikog hakerskog napada koji se ovoga tjedna dogodio na Twitteru. Iz kompanije su službeno priopćili kako su napadači ciljali na oko 130 verificiranih korisničkih računa, od kojih su manji dio uspjeli preuzeti i na njima objavljivati prevarantske poruke o besplatnom dijeljenju bitcoina.

Iz Twittera su blokirali određene račune tijekom interne istrage, a i dalje pokušavaju otkriti sve detalje i reperkusije ovog napada.

Privremeno su onemogućili i preuzimanje korisničkih podataka u obliku jedne datoteke, te poduzimaju "agresivne korake" kako bi učinili svoje sustave sigurnijima.

U istragu ovog velikog napada i preuzimanja kontrole nad računima poznatih i slavnih uključio se i FBI. Federalni istražitelji zabrinuti su za sigurnosne rizike koji bi mogli biti otkriveni ovim napadom, a koji bi mogli imati i značajan utjecaj na nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država.

Istražuje se i prevara s bitcoinima koja je osvanula na kompromitiranim računima Elona Muska, Jeffa Bezosa, Billa Gatesa i drugih.

Istragu je pokrenula i savezna država New York kroz svoj odjel za financijske istrage.

Tamošnji guverner Andrew Cuomo izjavio je da je ovaj incident problematičan, pogotovo jer otvara pitanja sigurnosti komunikacijskih sustava, i to u godini u kojoj se SAD-u spremaju predsjednički izbori, javlja Zimo.

Oko napada na Twitter oglasili su se i iz Bijele kuće. Njihov glavni stanovnik, predsjednik Donald Trump, aktivni je tviteraš, pa su odmah krenule i špekulacije o mogućnosti hakiranja njegovog računa.

No, službeni predsjednički račun zaštićen je dodatnim mjerama sigurnosti i nije bio ugrožen u ovom slučaju, potvrđeno je iz ureda predsjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close