Suspendirali zahtjeve

Facebook, WhatsApp i Twitter odbijaju predati podatke o korisnicima u Hong Kongu

Prema pisanju Wall Street Journala, Facebook, WhatsApp i Twitter privremeno su suspendirali su obradu zahtjeva za podacima korisnika koji pristižu od vlasti u Hong Kongu.
Sci-Tech / Tehnologija | 07. 07. 2020. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je nedavno donijela novi zakon s područja nacionalne sigurnosti s ciljem postizanja veće kontrole nad Hong Kongom. U međuvremenu, dogodila su se i prva uhićenja povezana s ovim zakonom i demokratskim aktivistima.

Aktivisti za komunikaciju i koordinaciju svojih aktivnosti često koriste razne društvene servise pa kineske vlasti od tih servisa potražuju podatke o korisnicima, javlja Bug.

Međutim, kako piše Wall Street Journal, Facebook, WhatsApp i Twitter (Hong Kong i ostatak Kine zasad nemaju ista pravila što se tiče dozvoljenih i nedozvoljenih aplikacija) privremeno su suspendirali obradu zahtjeva za korisničkim podacima koji pristižu od nadležnih agencija u Hong Kongu.

Svi navedeni servisi pauzirali su obradu dok se ne procijeni na početku spomenuti zakon. Vijest o privremenoj suspenziji obrada zahtjeva prvi je objavio glasnogovornik WhatsAppa u intervjuu za Wall Street Journal.

Kopirati
Drag cursor here to close