I educiraju korisnike

Facebook u borbi protiv korona virusa: Brišu netočne infomacije

Sadržaj u kojem se navode netočne informacije o načinima sprječavanja širenja virusa ispijanjem varikine, bit će odmah brisan, poručuju iz Facebooka.
Sci-Tech / Tehnologija | 02. 02. 2020. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baš kao što se koronavirus širi svijetom, tako se i diljem interneta šire najrazličitije informacije o njemu. Naravno, najviše se informacija širi putem društvenih mreža, a te informacije nisu uvijek baš najtočnije.

Kako bi dali svoj obol borbi protiv koronavirusa i dezinformacija iz Facebooka su najavili kako će nadgledati što se i kako dijeli te pokušati ograničiti dijeljenje netočnih informacija putem Facebooka i Instagrama.

Tako će objave na Facebooku za koje se utvrdi da su lažne imati manji doseg, a ljudima će umjesto njih biti intenzivnije prikazivane točne informacije.

Osim toga, iz Facebooka ističu kako će obavijestiti ljude koji dijele lažan ili netočan sadržaj, a ako bi taj sadržaj mogao naštetiti ljudima, biti će uklonjen, javlja Zimo.

Primjerice, sadržaj u kojem se navode netočne informacije o načinima sprječavanja širenja virusa ispijanjem varikine, bit će odmah brisan.

Korisnici će biti upućivani na relevantne i ažurirane informacije koje će im biti objavljivane na vrhu zida. Među ostalim, ako korisnik u Facebook ili Instagram pretragu upiše koronavirus, Facebook će im pokazati "edukacijski iskočni prozor s provjerenim informacijama".

Iz Facebooka ističu i kako će postupno uvoditi ove novosti za sve korisnike diljem svijeta, a kako se situacija bude razvijala, uvodit će i nove informacijske alate.

Kopirati
Drag cursor here to close