Blago majci

Facebook sprema Instagram za djecu mlađu od 13 godina

Instagramov potpredsjednik proizvoda Vishal Shah, navodi da je tvrtka prepoznala rad s mladima kao prioritet.
Sci-Tech / Tehnologija | 20. 03. 2021. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voditelj Instagrama Adam Mosseri, potvrdio je da se priprema verzija tog servisa za djecu mlađu od 13 godina, prenosi Bug.hr pisanje portala BuzzFeed News.

Instagramova politika trenutno zabranjuje korištenje platforme mlađima od 13 godina, a Mosseri tvrdi da je dio rješenja stvoriti verziju Instagrama za mlade ili djecu nad kojom roditelji imaju transparentnost ili kontrolu.

Mosseri je objavio na Twitteru da djeca sve više traže svoje roditelje da se pridruže aplikacijama koje će im pomoći da ostanu ''u toku'' sa svojim prijateljima, a s njim se slaže i glasnogovornik Facebooka Joe Osborne u izjavi za The Verge.

''Trenutno nema puno mogućnosti za roditelje, pa radimo na izradi dodatnih proizvoda kao što smo to učinili i s Messenger Kidsom'', objašnjava Osborne dodajući da će novom aplikacijom pomoći djeci da otkriju nove hobije i interese.

Instagramov potpredsjednik proizvoda Vishal Shah, navodi za BuzzFeed News da je tvrtka prepoznala rad s mladima kao prioritet.



Tvrdi da će se usredotočiti na pitanja privatnosti i sigurnosti, kako bi se djeci osiguralo najsigurnije moguće iskustvo na platformi.

Instagram je prije par dana objavio na svom blogu mjere koje poduzimaju da platforma bude sigurna za najmlađe članove, no nova se verzija aplikacije za djecu mlađu od 13 godina nije spominjala.

Sličnu stvar Facebook radi i s aplikacijom Messenger Kids, no zastupnici dječjeg zdravlja tvrde da je ona štetna za djecu te su poticali Marka Zuckerberga da je ukine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close