Privlačenje mladih

Facebook predstavio novu opciju: Evo kako napraviti vlastiti avatar

Facebook je rekao kako im je u cilju privući mlađu publiku.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 05. 2020. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook je predstavio novu opciju koja omogućuje korisnicima da izrade vlastiti avatar. Avatari se mogu oblikovati tako da izgledaju baš poput nas te se zatim mogu koristiti kao Facebook naljepnice u komentarima ili na Messengeru.

Avatar je zamišljen kao digitalni lik kojim korisnici mogu izraziti svoje emocije i raspoloženja. Facebook je ovu opciju uveo kao odgovor na alat Bitmoji koji je 2016. predstavio Snapchat, piše The Sun.

Facebook je rekao kako im je u cilju privući mlađu publiku, prenosi Index.

"Danas se komunikacija odvija uglavnom putem interneta i zato je postalo važnije nego ikada biti u mogućnosti izraziti sebe na Facebooku", napisala je Fidji Simo, koja je zadužena za Facebook aplikaciju.

Korisnici mogu oblikovati avatar tako da odaberu oblik lica, nosa, usana, boju očiju, kose i slično. Mogu također odjenuti avatar, našminkati ga ili mu staviti naočale. Izgled avatara može se promijeniti u svakom trenutku.

Da biste izradili vlastiti avatar, potrebno je otići na Messenger ili u komentare i kliknuti na emoji ikonu i odabrati naljepnice. Tada ćete naići na opciju koja će vam ponuditi da izradite vlastiti avatar.

Tijekom izrade avatara možete upaliti kameru, koja će vam služi kao ogledalo, kako biste što preciznije oblikovali lik prema samom sebi.

Postoji i opcija da Facebook automatski napravi avatar prema vašoj fotografiji.

Ako vam se opcija nije pojavila, potrebno je ažurirati Facebook. Moguće je i da opcija još nije postala dostupna za vaš račun, ali iz Facebooka poručuju da budete strpljivi.

Kopirati
Drag cursor here to close