Lako je!

Facebook Pay omogućit će plaćanje WhatsAppom ili Instagramom

Fedor je već boravio na Međunarodnoj svemirskoj postaji, a u budućnosti bi mogao i do Mjeseca.
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 11. 2019. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avantura u koju se Facebook upustio planom o kreiranju vlastite kriptovalute dobila je posljednjih tjedana nekoliko ozbiljnih udaraca u vidu otkazivanja partnera.

Međutim, to Zuckerberga nije poljuljalo u namjeri da se u budućnosti ozbiljnije uključi na područje financija, pa je tako njegova kompanija ovoga tjedna iz testnog programa u Indiji "izvukla" projekt Facebook Pay i aktivirala ga, za početak, u SAD-u.

Facebook Pay sličan je "imenjacima", Google Payu, Apple Payu ili Samsung Payu utoliko što pruža mogućnost jednostavnog i brzog prijenosa novca putem mobilnih aplikacija, te plaćanje putem Interneta.

Za sada je provođenje plaćanja moguće unutar osnovne Facebookove aplikacije i unutar Messengera, a u budućnosti će iste biti prenesene i u WhatsApp i Instagram, javlja Bug.

Za provedbu plaćanja potrebno je tek otvoriti željenu aplikaciju i potom, kao i bilo kojom drugom bankarskom aplikacijom, provesti plaćanje. Novac će biti povučen s povezane kreditne ili debitne kartice ili pak PayPal računa. Plaćanje se autorizira biometrijskom zaštitom (skenom lica ili otiska prsta) ili PIN-om.

Za sada se uslugom Facebook Pay može prebacivati novac kontaktima, donirati ga putem online donatorskih akcija, kupovati razne ulaznice i sadržaje unutar mobilnih igara, te kupovati od određenih trgovina putem Facebook Markeplacea.

Plan je povećavati broj partnera koji prihvaćaju ovakav način plaćanja, zajedno s već spomenutim širenjem usluge na WhatsApp i Instagram, kao i na ostatak svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close