Demonetizacija

Facebook objavio rat antivakserima

Nakon što je Youtube odlučio demonetizirati video sadržaje koji promiču antivakcinacijske ideje, sličan potez povukao je i Facebook
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 03. 2019. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Facebooku su, samo tjedan dana nakon što se Googleov YouTube odlučio na demonetizaciju antivakserskih kanala i videa, također krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbjegavanje cijepljenja djece. Na službenom su blogu objavili promjenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Facebookom, a tiču se antivakcinacijskog trenda, pokušati svesti na najmanju moguću mjeru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja.

Učinit će to kroz nekoliko koraka:

Umanjit će značaj stranica i grupa koje promiču ovakve ideje pa će ih se mnogo rjeđe moći vidjeti u preporukama, News Feedu ili rezultatima pretraživanja.

Antivakserski oglasi bit će zabranjeni, a reklame se neće moći prikazivati niti ciljnoj skupini ljudi koja se predstavlja kao antivakseri – takva segmentacija je također ukinuta. Računi koji će opetovano postavljati oglase protiv cijepljenja bit će izbrisani, javlja Bug.hr.

Sadržaj koji se protivi cijepljenju bit će na sličan način uklonjen i s Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinacijskom pokretu bit će ponuđen edukativni sadržaj. On bi im trebao skrenuti pozornost na znanstvene činjenice i raskrinkati obmanjujuću (hoax) prirodu ovih teorija urote.

"Potpuno smo predani sigurnosti naše zajednice i nastavit ćemo raditi na tome", poručuju ovom prigodom iz Facebooka.

Kopirati
Drag cursor here to close