Facebook muku muči sa lažnim profilima, pogledajte koliko su profila pobrisali

Većinom se radi o lažnim profilima, ali neki od njih su kršili pravila pa su sukladno njima uklonjeni s najveće društvene mreže na svijetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 06. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook se bori svim silama protiv lažnih vijesti i lažnih korisničkih računa jer svjestan je da samo na taj način može zadržati povjerenje, pa se u tom smislu kroz prva tri mjeseca ove godine doveo do situacije brisanja čak 2,19 milijardi korisničkih računa!

Većinom se radi o lažnim profilima, ali neki od njih su kršili pravila pa su sukladno njima uklonjeni s najveće društvene mreže na svijetu. Koliko je to enormna brojka govori podatak da u ovom trenutku postoji 2,37 milijardi aktivnih korisnika Facebooka na mjesečnoj razini, piše Ictbusiness.

Primjerice, kvartal prije ovoga uklonjeno je 1,2 milijarde korisničkih računa, a u prvom kvartalu prošle godine njih 583 milijuna. Trendovi se mijenjaju, Facebook je stroži, ali je i na udaru botova, hakera i prevaranata svih vrsta u većoj mjeri nego ikad prije.

Foto: Facebook / Lažni profili haraju Facebookom

"Najveći dio ovih brojki čine korisnički računi koje nitko nije ni imao prilike vidjeti jer ih uklanjamo odmah. Naime, često se iz jednog izvora zna kreirati i do stotinu milijuna profila, što evidentiramo i uklanjamo po završetku registracije", naglasio je Alex Shultz, potpredsjednik Facebookova odjela za analizu podataka.

Kopirati
Drag cursor here to close