Gadget Show

Evo tko su pobjednici natjecanja Find Your SPARK 2018

Prostor SPARKa se na jedan dan pretvorio u high tech ustanovu okićenu najmodernijim uređajima i raznim gadgetima koje još niste imali priliku vidjeti.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 08. 2018. u 10:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći interdisciplinarni festival tehnologije Find Your SPARK je uspješno završio. Tko nije uspio posjetiti prostorije SPARKa u subotu, propustio je puno dobre zabave, edukativne radionice, najnovije tech gadgete i uzbudljiva gaming natjecanja, priopćili su organizatori.

Prostor SPARKa se na jedan dan pretvorio u high tech ustanovu okićenu najmodernijim uređajima i raznim gadgetima koje još niste imali priliku vidjeti. Posjetitelji su mogli isprobati električna vozila, pametne uređaje, dronove, robote i igraće konzole. Održane su i tri interaktivne radionice: Korištenje i svrha dronova (SPARK), Izrada mobilne aplikacije za kontroliranje robota (STEMI education) i Osnove 3D printa (ZEDA).

Gameri su odmjerili snage u čak tri natjecanja, a najbolji od najboljih su: pobjednik RC Car Race-a je Matej Bilinovac, a kao nagradu dobio je Truck IPX4, pobjednik Drone Height Estimation-a je Aleksandar Šutić te je osvojio DJI Mavic Air, pobjednik Mario Kart-a je Ivan Filipović te je dobio Nintendo Switch., priopćeno je.

Događaj je posjetilo više od 1.000 ljudi, a više od 40 volontera je pomoglo u organizaciji.

Organizatori događaja su SPARK i SPARK school, i to u sklopu projekta 21st Century Education for 21st Century Career uz podršku Američkog veleposlanstva u BiH. Tu su i sponzori, jer što bi FYS bio bez njih: Sync, NSoft, Sportradar, Rolograf, Ožujsko pivo, Eurosan, Red Bull, Alba, Leda, Zdrava Logika i Gonzales, priopćeno je.

Sad je vrijeme da čekamo izlazak novih gadgeta, koje će SPARK i SPARK school nabaviti i izložiti na Find Your SPARK 2019! Ukoliko imate prijedloge koje gadgete želite vidjeti sljedeće godine, pišite na [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close