Napad na Samsung, Huawei i Apple

Evo kakvu "zvijer" priprema OnePlus

Prema onome što možemo pročitati na mreži, OnePlus 7 Pro bit će prava mobilna zvijer, no imat će veću cijenu od one na koju smo navikli od ove kompanije.
Sci-Tech / Tehnologija | 29. 04. 2019. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i brojne druge kineske kompanije, OnePlus korisnike je osvojio kombinacijom odličnog hardvera i pristupačne cijene. Dok su neke kompanije poput Xiaomija napravile veliki iskorak i flagship modeli pametnih telefona samo su jedan dio njihove bogate ponude, OnePlus ostao je vjeran osnovnom biznisu s kojim su počeli te godišnje predstavljaju dva top-modela smartphonea – jedan u prvoj polovici godine, a drugi krajem godine.

Od ove godine situacija će se i za ovu kompaniju promijeniti te će za malo više od 2 tjedna predstaviti dva modela smartphone, dok krajem godine možemo očekivati i treći gadget s kojim će pokušati uzeti dio tržišta najvećim mobilnim kompanijama.

Osim klasičnog nasljednika aktualnih telefona koji će predstaviti kao OnePlus 7, iz ove kompaniji već su najavili predstavljanje najjače verzije svog pametnog telefona do sada – modela OnePlus 7 Pro, javlja Zimo.co.

Nije teško zaključiti kako možemo očekivati najjači hardver, puno memorije te odlične kamere, no takve će opcije pratiti i viša cijena u odnosu na dosadašnje uređaje koje su predstavili – navodno bi se model Pro trebao prodavati po 750 eura, što je i dalje niža cijena u odnosu na konkurentske flagship uređaje, no pitanje je koliko je korisnika spremno platiti toliko novac za telefon OnePlusa.

Od obične verzije novog telefona očekujemo posljednju generaciju Qualcommovog čipseta Snapdragon 855, dvije stražnje kamere, senzor za otiske prstiju integriran u ekran, dok će dijagonala samog zaslona iznositi 6,4 inča.

Verzija "za profesionalce" također će imati OLED ekran, a osim što će biti veći u odnosu na klasičan OnePlus 7 (spominje se dijagonala od 6,7 inča), imat će frekvenciju osvježavanja od 90 Hz, kao i opcionalnu podršku za 5G.

Ovaj uređaj imat će i jednu kameru više te glasine kažu da će imati klasičnu 48 MP kameru, 16 MP širokokutnu kameru i 8 MP telefoto kameru, no naravno, sam broj megapiksela nije toliko važan kao kvalitetna optika (sve veću ulogu u fotografiranju ima i umjetna inteligencija i softver) tako da ćemo o samoj kameri i njenoj kvaliteti moći govoriti tek nakon što vidimo fotografije koje snima.

Također, očekujemo i Snapdragon 855 te 8, odnosno 12 GB RAM-a (mrežom kruže razne glasine) te 128 GB prostora za pohranu podataka. Iz OnePlusa već su potvrdili tri kamere koje će imati ovaj telefon, a sve službene detalje vezane iz klasičnu sedmicu te uz verziju OnePlus 7 Pro saznat ćemo 14. svibnja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close