Otkriveni Microsoftovi planovi

Evo kada stiže nova generacija Xboxa

Čini se kako novu generaciju Microsoftove konzole možemo očekivati 2020. godine – navodno neće predstaviti samo jednu konzolu, već "cijelu obitelj Xbox uređaja".
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 06. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su iz Sonyja nedavno objavili kako životni vijek četvrte generacije PlayStationa polako ulazi u posljednji stadij, čime su neizravno poručili kako će se sve više okrenuti razvoju PlayStationa 5 (kojeg bi mogli predstaviti za godinu ili dvije), ovog tjedna na mreži su procurile informacije o Microsoftovim planovima za ovo tržište.

Još u nedjelju na E3 konferenciji šef razvoja Xboxa Phil Spencer rekao je kako Microsoftovi inženjeri dobro napreduju s razvojem novih Xbox konzola, no detalje vezane uz vrijeme predstavljanja ipak nije otkrio.

Foto: AFP / Xbox

Ako su informacije koje su se pojavile na internetu istinite, već sljedeće godine na E3 sajmu mogli bi saznati prve detalje o novoj generaciji ovog uređaja, a Microsoft možda prikaže i samu konzolu jer početak prodaje planiraju za 2020. godinu, piše Zimo.co.

Trenutno kodno, tj. razvojno ime Xboxa jest Scarlett, a Microsoft navodno neće predstaviti samo jednu konzolu, već "cijelu obitelj Xbox uređaja", no nije poznato hoće li odjednom predstaviti sve modele ili prvo možemo očekivati običan model, a tek nakon toga njegovu npr. nabrijanu i jeftiniju verziju.

Na stranici Thurrott kažu kako uvijek može doći do promjene planova i odgode predstavljanja i početka prodaje novog modela, no napominju i kako uvijek postoji mogućnost da je Scarlett, umjesto potpuno nove generacije uređaja, samo novi i još snažniji Xbox One koji bi trebao biti u potpunosti kompatibilan i s igrama za starije modele Microsoftovih konzola.

Foto: AFP / Xbox

Novi Xbox, odnosno novi modeli Xboxa, a ista je stvar i s nadolazećom generacijom PlayStationa mogli bi biti posljednji modeli konzola koje će predstaviti ove kompanije jer se čini kako je budućnosti igranja videoigara u oblaku, piše Zimo.co.

Među inim, cloud servis priprema i sam Microsoft te gamerima neće trebati niti konzole niti nabrijani računalni hardver za pokretanje najjačih igara, već samo uređaj povezan s internetom putem kojeg će pristupiti streaming servisu. Hardver na kojem će se pokretati igre bit će dakle, u cloudu, a za pristup servisu i igranje igara trebat će platiti mjesečnu/godišnju pretplatu.

Kopirati
Drag cursor here to close