I što sad?

Europski sud Skype proglasio telekomunikacijskim operaterom

U pojašnjenju odluke, sud navodi kako Skype nudi plative usluge i ima ugovor s mrežnim operatorima o pružanju usluge prijenosa poziva.
Sci-Tech / Tehnologija | 05. 06. 2019. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski sud pravde donio je odluku koja bi uvelike mogla promijeniti telekomunikacijsku scenu. Barem u Europskoj uniji.

Naime, prema Europskom sudu Skype, Microsoftova platforma za internetske telefonske pozive i razmjenu poruka, zapravo je telekomunikacijski operator. U prijevodu, sud je izjednačio Skype i tradicionalne operatore poput HT-a ili A1.

U pojašnjenju odluke, sud navodi kako Skype nudi plative usluge i ima ugovor s mrežnim operatorima o pružanju usluge prijenosa poziva.

Do presude je došlo nakon što su belgijski sud i belgijski Institut za poštu i telekomunikacije zatražili mišljenje od suda o Skypeovoj SkypeOut usluzi koja korisnicima omogućuje uspostavljanje poziva s računala na fiksni ili mobilni telefon, javlja Zimo.co.

Iz Skypea su tvrdili kako oni ne emitiraju signale i ne pružaju nikakve elektroničke komunikacijske usluge u obliku u kojem su definirane u europskom zakonodavstvu.

Presuda Europskog suda za Skype, odnosno Microsoft, znači poštivanje strožih pravila od onih koja su morali poštivati do sad. Iz Microsofta su samo kratko objavili kako će poštivati mišljenje i presudu suda, no ne i što će to točno značiti za korisnike i sam Skype.

Kopirati
Drag cursor here to close