Dobrodošao!

Eronet pustio u rad 4G mobilnu mrežu

4G je četvrta generacija mobilne mreže, donosi bolju kvalitetu usluga i brži mobilni Internet, usporediv s VDSL brzinom kućnog interneta.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 04. 2019. u 13:12 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za komunikacije dodijelila je u ponedjeljak u Sarajevu dozvole za korištenje radiofrekvencijskog spektra za pružanje elektroničkih komunikacijskih usluga putem mobilnih pristupnih sustava, odnosno 4G mreže.

Uime HT ERONET-a, dozvolu je preuzeo član Uprave i izvršni direktor za pokretnu mrežu Goran Kraljević.

Foto: PR / Preuzimanje dozvole RAK-a

Odmah nakon preuzimanja dozvole, HT Eronet je i službeno pustio u rad 4G mrežu u Mostaru.

4G je četvrta generacija mobilne mreže, donosi bolju kvalitetu usluga i brži mobilni Internet, usporediv s VDSL brzinom kućnog interneta. Kod nas će se koristi LTE 4G sustav, koji nudi do deset puta brži prijenos podataka od aktualne 3G mreže.

''Iznimno me veseli što smo, s našim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom, nastavili suradnju koja, na najbolji način, može unaprijediti i ubrzati razvoj našeg gospodarstva i povećati brzinu i kvalitetu mobilnog prijenosa podataka naših korisnika. Oprema na kojoj puštamo 4G mrežu je već i 5G-ready'', rekao je predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac.

Zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave zadužen za poslovanje s korisnicima, Tomislav Ruk potvrdio je da će komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a biti dostupne od svibnja ove godine.

''Uskoro ćemo našim korisnicima predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice, odnosno one koje mogu pristupiti 4G mreži'', rekao je.

Svečana promocija nove 4G mreže bit će održana sutra, u utorak, 9. travnja, na izložbenom prostoru HT Eroneta, u sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2019, priopćeno je iz Odjel za korporativne komunikacije Eroneta.

 
Kopirati
Drag cursor here to close