Razvoj 5g mreže

Ericsson u Kanadi otvara laboratorij za istraživanje umjetne inteligencije

Rad laboratorija utjecat će u prvom redu na mobilne mreže nove generacije 5G, dodaju.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 05. 2019. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Švedski telekomunikacijski div Ericsson najavio je otvaranje globalnog akceleratora za umjetnu inteligenciju (AI) u Montrealu, slijedeći time primjer tehnoloških kompanija poput Googlea, Facebooka i Microsofta.

Specijalizirani laboratorij fokusirat će se na primjenu AI-ja i tehnologija automatizacije u proizvodnji inteligentnih proizvoda i usluga, baziranih na podacima, priopćili su jučer iz Ericssona.

Rad laboratorija utjecat će u prvom redu na mobilne mreže nove generacije 5G, dodaju.

"Razvoj kapaciteta umjetne inteligencije značajno će utjecati na automatizaciju i evoluciju 5G i postojećih mreža", rekao je direktor Ericssonova kanadskog ogranka Graham Osborne.

Švedska kompanija u Kanadi zapošljava hiljadu radnika na poslovima istraživanja i razvoja a jučer su najavili da ove godne planiraju zaposliti više od 30 radnika, a u godinama koje dolaze možda i više.

Očekuje se da će njihova ulaganja u Kanadi u razdoblju od pet godina dosegnuti ukupno 40 milijuna kanadskih dolara.

Montreal želi postati glavno središte za istraživanje područja umjetne inteligencije na temelju stručnosti globalno priznatih kanadskih stručnjaka poput Yoshue Bengija.

"Inicijativa vlada kanadskih pokrajina pomogla je u stvaranju snažnog ekosustava za AI u Montrealu, s vrhunskim mladim stručnjacima koje možemo angažirati", istaknuo je Ericssonov čelnik.

Krajem 2016. godine Google je u Montrealu otvorio laboratorij za AI kako bi radio na sustavima sposobnima razumjeti i proizvesti prirodan jezik - jezik koji se razvija i evoluira kroz uporabu i ponavljanje, javlja Hina.

U 2017. Microsoft je kupio Maluubu, inovativnu kanadsku tehnološku tvrtku za duboko učenje, razvijenu formu strojnog učenja. Maluuba se specijalizirala za strojno razumijevanje prirodnog jezika.

Nešto kasnije iste godine Facebook je u Montrealu otvorio drugi laboratorij za AI izvan granica SAD-a, podsjeća AFP.

 

Kopirati
Drag cursor here to close