Sve veći broj ozljeda

Električni romobili sve opasniji za vozače, ali i pješake

Broj ozljeda ukazuje na potencijalne opasnosti korištenja romobila kako na pločnicima tako i na kolnicima.
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 02. 2019. u 11:05 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka mode električnih romobila krajem 2017. više od 1500 osoba u SAD-u pretrpjelo je ozljede tijekom korištenja romobila na baterijski pogon, a četiri su izgubile život, pokazalo je istraživanje Consumer Reports.

Usluga unajmljivanja romobila za kratke relacije hvaljena je kao potencijalna revolucija u gradskom prijevozu. No broj ozljeda ukazuje na potencijalne opasnosti korištenja romobila kako na pločnicima tako i na kolnicima.

Consumer Reports navodi da su vozači romobila tretirani u bolnicama najčešće zbog nagnječenja, prijeloma nosa, ruku i drugih ozljeda od kojih su neke zahtijevale operativno liječenje, prenosi Zimo.co.

Tvrtke koje iznajmljuju električne romobile potiču na korištenje kaciga no u SAD-u ne postoji propisi o njihovu obveznu nošenju.

Zdravstveni stručnjaci ističu da bi broj ozlijeđenih vozača romobila mogao biti i veći ali bolnice nemaju standardizirane metode praćenja ozljeda vozača romobila.

Električni romobili su novi obećavajući način prijevoza no sigurnost mora biti na prvom mjestu, ocjenjuje William Wallace, analitičar u Consumer Reportsu.

Kopirati
Drag cursor here to close