Internet plaćanje

eBay od travnja uvodi i Google Pay kao način plaćanja

Kako bi postali još manje ovisni o PayPalu, u eBayu su odlučili pružiti priliku i Googleovom sustavu mobilnih plaćanja koji je dostupan i u nas.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 03. 2019. u 18:24 Bljesak.info
Kopirati

eBay, jedna od najvećih online tržnica u svijetu, prije nešto manje od četiri godine službeno se odvojio od platforme za plaćanje PayPal.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od tada su i jedna i druga kompanija krenule svaka svojim putem, a eBay traži načina kako da o svojem bivšem servisu ostane što manje ovisan.

Tako su prvo prošle godine uveli Apple Pay kao jednu od mogućnosti plaćanja, da bi sada najavili i kako će od sljedećeg mjeseca početi podržavati i – nama zanimljiviji – Google Pay.

Sustav mobilnih plaćanja Google Pay je, podsjećamo, od prošloga ljeta dostupan i u Hrvatskoj korisnicima (dakako) Android mobitela i Privredne banke Zagreb, javlja Bug.hr.

Korisnicima Google Paya plaćanje će na eBayu biti moguće provesti putem mobilne aplikacije, mobilnog weba i na desktopu.

Novi način plaćanja postat će dostupan korisnicima eBaya tijekom travnja, a kako bi se njome mogli koristiti kupci, prodavatelji će se morati uključiti u program "iskustava novih plaćanja" – isto kao što je sada slučaj i s Apple Pay platnim sustavom.

Kopirati