Jesmo moderni

Država će provjeriti koristimo li računala

Za osobe koje nisu koristile informacijsko-komunikacijske tehnologije prikupljaju se informacije o razlozima nekorištenja računala i interneta.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 05. 2019. u 10:33 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za statistiku, u suradnji s Agencijom za statistiku BiH i Republičkim zavodom za statistiku RS, od 18. svibnja do 8. lipnja provodi redovno statističko istraživanje "Upotreba informacijsko-komunikacijskih tehnologija u domaćinstvima i pojedinačno" (IKT - D 2019).

Anketa se provodi CATI metodom (Computer Assisted Telephone Interview), što znači da će ovlaštene osobe uime Federalnog zavoda za statistiku u navedenom razdoblju putem telefona tražiti jednu osobu iz domaćinstva, starosti od 16 do 74 godine, koja bi odgovorila na pitanja o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija za prva tri mjeseca 2019. godine, priopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Za osobe koje nisu koristile informacijsko-komunikacijske tehnologije prikupljaju se informacije o razlozima nekorištenja računala i interneta.

Svrha ovog anketnog istraživanja jeste da se dobiju podaci o upotrebi i zastupljenosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija od domaćinstava i pojedinaca u BiH i Federaciji BiH.

Iz Federalnog zavoda za statistiku mole građane da odgovorima doprinesu da informacije prikupljene putem Ankete posluže za dobivanje kvalitetnih podataka o upotrebi i zastupljenosti informacijsko-komunikacijskih tehnologija u FBiH i BiH.

U skladu s odredbama Zakona o statistici u Federaciji BiH prikupljeni podaci su povjerljivi i bit će korišteni isključivo u statističke svrhe i objavljeni u agregiranom obliku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close