SAD

Dronovi prvi put dostavili lijekove pacijentima

Letom u petak u gradu Caryju u Sjevernoj Karolini, podružnica UPS-a Flight Forward potukla je konkurente u utrci za to golemo tržište.
Sci-Tech / Tehnologija | 06. 11. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dronovi multinacionalne poštanske kompanije UPS-a prvi su put dostavili lijekove u dvorište privatne kuće i u dom za starije osobe u SAD-u, objavila je tvrtka u utorak.

Letom u petak u gradu Caryju u Sjevernoj Karolini, podružnica UPS-a Flight Forward potukla je konkurente u utrci za to golemo tržište. Drugi dron dostavio je lijekove iz ljekarne CVS-a pacijentima na javnu površinu u sklopu doma za starije i nemoćne osobe. Paketi veličine manje kutije za cipele spušteni su iz dronova koji su lebdjeli na visini od šest metara.

To su prvi takvi letovi izvedeni u sklopu programa koje je odobrila Savezna uprava za zračni promet, javlja Hina.

Regulatori još uvijek bruse pravila po kojima će bespilotne letjelice operirati u američkom zračnom prostoru. Precizne smjernice očekuju se 2021. Flight Forward i startup tvrtka Matternet potpisali su niz ugovora za dostavu bioloških uzoraka u nekoliko medicinskih ustanova. Wing, operater dronova u vlasništvu Googleove tvrtke Alphabet, udružio se s lancem ljekarni Walgreens i Federalnim poštama (FedEx) radi kućnih dostava u Christianburgu u Virginiji.

Kopirati
Drag cursor here to close