Godina 5G uređaja

Dolazi prvi 5G tablet na svijetu

Kompanija Samsung Electronics je u 2019. godini isporučila više od 6,7 milijuna Galaxy 5G pametnih telefona širom svijeta
Sci-Tech / Tehnologija | 08. 01. 2020. u 16:46 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics je u 2019. godini isporučila više od 6,7 milijuna Galaxy 5G pametnih telefona širom svijeta, pružajući korisnicima mogućnost da iskuse brzinu i performanse nove generacije mreže.

Od studenog prošle godine Samsung je imao 53,9 posto udjela na globalnom tržištu 5G pametnih telefona, predvodeći industriju ponudom od čak pet Galaxy 5G uređaja - S10 5G, Note10 5G i Note10+ 5G, kao i nedavno lansirani A90 5G i Fold 5G.

TM Roh, predsjednik i direktor za razvoj i istraživanje u odjeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics rekao je kako će ove godina biti u centru pažnje Galaxy 5G uređaji, jer će uvesti 5G u još više kategorija uređaja.

Galaxy Tab S6 5G bit će dostupan u Koreji u prvom kvartalu ove godine, i to će ujedno biti prvi 5G tablet na svijetu, koji će uz snagu i performanse Galaxy Tab serije donijeti i nevjerojatnu brzinu.

Svojim premium sučeljem, multimedijalnim kapacitetima, a sada i 5G tehnologijom, nudit će mogućnost prisustvovanja visokokvalitetnim video konferencijama, kao i premium iskustvo gledanja sadržaja uživo, ili streaminga online igara.

''5G pametni telefoni činili su jedan posto globalne prodaje pametnih telefona u protekloj godini. Međutim, 2020. će biti godina njihovog proboja, uz predviđeni rast od 1.687 posto i ostvarivanje udjela od čak 18 posto svjetske prodaje pametnih telefona'', rekao je Neil Shah, potpredsjednik odjeljenja za istraživanje u kompaniji Counterpoint Research.

Kopirati
Drag cursor here to close