TSMC

Dolaze 5-nanometarski čipovi

TSMC je nakon više godine razvoja uspio razviti novi moderan 5-nanometarski proizvodni proces koji će omogućiti poboljšanje čipova u mnogim segmentima.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 04. 2020. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođači komponenata za računala i pametne telefone proteklih su tjedana u velikim problemima jer se zbog zdravstvene situacije u svijetu – proizvodnja ne izvršava sa punim kapacitetima, piše PCchip.hr.

Zbog raznih odgoda nastao je problem u cijeloj tehnološkoj industriji jer proizvodnja novih uređaja jednostavno ne može zadovoljiti potražnju za istima.

Srećom, velike su kompanije u stalnom razvoju inovacija pa procesi proizvodnje postaju sve štedljiviji, brži i kvalitetniji.

Jedan od takvih proizvođača je i TSMC, koji već nekoliko godina razvija svoj novi proizvodni proces za izradu čipova – i čini se kako su napokon blizu početka rada nove generacije čipova.

TSMC je nakon više godine razvoja uspio razviti novi moderan 5-nanometarski proizvodni proces koji će omogućiti poboljšanje čipova u mnogim segmentima. Ovaj će novi proizvodni proces koristit UVL (ultraviolet lithography process) tehnologiju proizvodnje čipova, čime će ova kompanija napraviti još jedan veliki iskorak prema sjajnoj budućnosti.

Naime, 5-nanometarski proces proizvodnje čipova trebao bi osigurati veću gustoću tranzistora te manju potrošnju energije – čime bismo mogli dobiti još efikasnije, bolje i štedljivije čipove.

Kako je razvijena 5-nanometarska tehnologija itekako poželjna u procesu proizvodnje čipova dokazuje i činjenica da su svi kapacitet TSMC-a već unaprijed popunjeni.

Dakle, novi proizvodni proces privukao je mnoge proizvođače koji su unaprijed rezervirali proizvodnju te sada TSMC više ne prima nove narudžbe.

Proizvodnja prvih 5-nanometarskih čipova trebala bi započeti već u travnju, što bi moglo značiti da će se čipovi već ove godine pojaviti na tržištu.

Kopirati
Drag cursor here to close