A u BiH nema ni 4G

Do 2023. godine očekuje se milijardu korisnika 5G mreža

Analitičari CCS Insighta predviđaju brzi rast 5G mobilnih mreža, koje bi do 2023. godine trebale imati više od 1 milijarde korisnika, a već dvije godine kasnije više od 2,5 milijarde korisnika
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 10. 2017. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Analitičari tvrtke CCS Insight predstavili su svoje istraživanje koje se tiče budućnosti nove tehnologije 5G mobilnih mreža. Spominje se brzi rast rasprostranjenosti 5G mreža, koji bi trebao biti veći u odnosu na rast rasprostranjenosti aktualnih 4G mreža.

Do 2023. godine u svijetu bi tako trebalo biti više od 1 milijarde korisnika 5G mreža. Predvodnik u implementaciji 5G mobilnih mreža bit će Kina, ponajviše zahvaljujući domaćim tvrtkama koje sudjeluju u implementaciji te tehnologije (na primjer Huawei). piše Bug.hr.

Europa će kasniti jednu godinu u implementaciji tehnologije zbog potrebe za razvojem nove adekvatne infrastrukture (na kašnjenje će uvelike utjecati birokratski propisi vezani za dodjelu potrebnih frekvencija i razna pravila nadležnih regulatornih agencija).

Američko, japansko i južnokorejsko tržište trebalo bi u stopu pratiti kinesko u faktoru implementacije 5G mobilnih mreža.

Nakon što 2023. godine dosegne brojku od više od 1 milijarde korisnika, rasprostranjenost 5G mreža će se samo povećati te će do 2025. godine broj korisnika narasti na preko 2,5 milijuna.

Kopirati
Drag cursor here to close