Ovisnost

Djeci u Kini ograničeno igranje online igrica na samo 3 sata tjedno

Djeca mlađa od 18 godina sada će biti ograničena na jedan sat igre od 20 do 21 sat u petak, subotu i nedjelju te na državne praznike.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 09. 2021. u 22:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineske gaming platforme kao što su Tencent i NetEast moraju ograničiti maloljetnim korisnicima upotrebu platforme na samo tri sata tjedno. Ograničenje dolazi kao dio novog zakona koji je na snagu stupio prije nekoliko dana, a cilj mu je smanjiti ovisnost o online igrama.

Promjena je odgovor na sve veću zabrinutost zbog ovisnosti o igrama, a najnoviji izvještaji državnih medija ukazuju da je sve više mladih ovisno o video igrama, piše The Verge.

Djeca mlađa od 18 godina sada će biti ograničena na jedan sat igre od 20 do 21 sat u petak, subotu i nedjelju te na državne praznike. To je promjena u odnosu na prethodno ograničenje koje je dozvoljavalo konzumaciju igara svakog dana po sat i pol vremena. Nažalost, ta mjera nije donijela željena poboljšanja. Tvrtka su obavezne poštivati ta pravila, a tu su i sustavi za provjeru korisnika, zahvaljujući kojima nije moguće kreiranje lažnih računa.

Također, regulatori su najavili da će raditi i s roditeljima i školama kako bi pomogli u borbi protiv ovisnosti o videoigrama.

Nova odredba je i posljedica naslova u državnim medijima, koji su video igre nazvali “duhovnim opijumom”. Iako je taj izraz kasnije uklonjen, članak je ostavio traga i sumnju da je državna intervencija neizbježna.

Kopirati
Drag cursor here to close