Promjene na vrhu

Dizajner Joyn Ive napustio Apple

Prema najavi koja je u lipnju ove godine iznenadila mnoge, glavni čovjek Appleovog industrijskog dizajna, Sir Jonathan Ive, više nije dio vodstva ove kompanije.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 11. 2019. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krajem lipnja mnogi su se iznenadili kada je iz Applea bilo objavljeno da će iz kompanije otići Jony Ive, dugogodišnji prvi čovjek dizajnerskog odjela i potpredsjednik Applea.

Tada su javnost pokušali smiriti najavom kako će Ive pokrenuti vlastitu dizajnersku kompaniju kojoj će upravo Apple biti prvi klijent, no svejedno – činjenica da Sir Jonathan Ive više neće svakodnevno nadzirati rad industrijskih i grafičkih dizajnera mogla bi imati značajan utjecaj na to kako će proizvodi i softver ove kompanije izgledati u budućnosti.

Nakon nekoliko mjeseci "na izlaznim vratima", danas se čini kako je Ive konačno i napustio Apple. Sa službenih stranica na kojima je popis menadžera njegovog imena više nema, javlja Bug.

Osim tog detalja iz kompanije nisu ni na koji drugi način objavili kada je točno Ive prestao s radom.

Njegov plan je, kako je bilo objavljeno u lipnju, pokrenuti kompaniju LoveFrom, te se i dalje baviti dizajnom za Apple i druge klijente. Tim Cook je tada bio komentirao kako je riječ o manjoj promjeni, i naveo da je dizajnerski tim koji Ive za sobom ostavlja snažniji no ikad. Izravnog nasljednika na poziciji koju je držao neće dobiti, a njegovi će zadaci biti podijeljeni među više članova tima.

O kompaniji LoveFrom također se gotovo ništa ne zna, osim činjenice da će njezine dizajne iz Ivea potpisivati njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik Marc Newson.

Kopirati
Drag cursor here to close