Marques Brownlee

Dizajn iPhonea XI još jednom potvrđen

Izgleda da više nema tajni: nakon slika i rendera pojavile su se i makete novog iPhonea, a kada ih kao relevantne predstavi Marques Brownlee onda znamo da je riječ o vjerodostojnim informacijama.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 07. 2019. u 16:50 Bljesak.info
The iPhone 11 Models

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najpopularnijih YouTubera u tehnološkom svijetu, Marques Brownlee, predstavio je na svojem kanalu fizičke modele iPhonea koji bi se trebao pojaviti tijekom rujna ove godine.

Do sada smo o novim modelima slušali razne špekulacije i leakove, vidjeli smo slike i detaljne rendere, a na temelju njih nastali su i modeli koje je Brownlee recenzirao. Njegovo uplitanje u ovu priču može značiti samo jedno – sada je sigurno da će iPhone 11 (ili XI, ili kako god ga nazivali) izgledati upravo ovako, piše Bug.hr.

Popularni MKBHD prikazao je gotovo sve što do sada znamo: identične dijagonale kao i kod posljednjih modela, te najveću promjenu u vidu trostruke kamere i velike kvadratne "grbe" na stražnjoj strani. I sam je naglasio da mu se ne dopada kako je Apple zamislio izbočinu za kamere, a jedino oko čega nije siguran jest hoće li ona biti u boji kućišta ili potpuno crna.

3D Touch bit će najvjerojatnije izbačen, procesor će biti brži, i dalje će se iPhone spajati Lightning a ne USB-C kabelom, i tako dalje, velikih novosti nema mnogo. Čak ni iskusnom tech recenzentu kao što je Brownlee nije potpuno jasno kako će Apple "prodati" ovogodišnje modele. Ovo im je, naime, prvi puta u povijesti da nakon tik-tak ciklusa, tj. osnovnog i "S" modela, ne predstavljaju potpuno novi dizajn uređaja već se vraćaju treći put na staro – nešto što je nazvao tik-tak-tak.

Što se tiče softverskih noviteta niti tu nema mnogo tajni. iOS 13 beta je već u javnosti, tako da Tim Cook nema baš mnogo toga čime bi se mogao pohvaliti na pozornici Steve Jobs Theatrea u rujnu. Ili se varamo? U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se Apple postaviti prema novom modelu, i, dakako, kako će prodajni rezultati ovogodišnjih iPhonea izgledati, piše Bug.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close