Holo Lab

Budućnost oglašavanja: 3D hologrami koji "iskaču" sa zida

Reklama koja se prikazuje u 3D u prostoru? Izgleda kao da smo zakoračili u budućnost.
Sci-Tech / Tehnologija | 15. 05. 2019. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tehnologija je posljednjih godina u potpunosti promijenila način na koji se tvrtke oglašavaju. Svima je u interesu biti prvi i drugačiji od drugih ne bi li tako bili još upečatljiviji.

Hrvatski startup Holo Lab zakoračio je upravo u taj inovativan svijet oglašavanja pomoću 3D hologramskih uređaja britanske tvrtke Hypervsn.

Radi se o uređajima koji reproduciraju sliku i video u tri dimenzije u prostoru i ostavljaju dojam na potrošača koji je impresivan, interaktivan i neusporedivo atraktivniji od uobičajenih dosadašnjih načina oglašavanja.

''Dugo smo razmišljali što ponuditi tržištu, a da bude ukorak s modernim tehnologijama i otvara novi kanal oglašavanja koji je do sada u Hrvatskoj bio neadekvatno iskorišten.

S obzirom na to da smo u svojim prijašnjim poslovima bili vezani upravo uz HoReCa kanal, prepoznali smo priliku koju još nitko nije iskoristio. Naime, kafići, barovi, klubovi i restorani mjesta su na kojima se ljudi opuštaju, uživaju te provode veliki dio svog vremena.

Potrošači su danas svakodnevno na izvoru ogromne količine informacija i različitih oglasa koji su često agresivni, no mi im u opuštenoj atmosferi na zanimljiv način prikazujemo oglas koji ih istovremeno ne ometa, ali opet zabavlja, privlači pažnju i intrigira, piše Zimo.co.

To je upravo naša najveća snaga. Ističemo se iz mnoštva inovativnošću, prenosimo poruku brenda izravno potrošaču u opuštenoj atmosferi i to onda kada je on želi konzumirati'', naglasio je Juraj Kolovrat, suosnivač i direktor startup-a Holo Lab.

Holo Lab ne nudi samo uređaje već i posluje po sustavu ''ključ u ruke“. Prema željama oglašivača producira video, provodi kampanju, kontrolira sve parametre, a na kraju kampanje naručitelj dobiva i izvještaj o uspješnosti provedene kampanje.

''Do sada je oglašavanje u ugostiteljskoj industriji bilo prilično kaotično, potencijalni oglašivači nisu imali mogućnost sustavnog prikazivanja kampanja, jer se zapravo cijeli kanal sastoji od velikog broja ugostiteljskih objekata koji nisu međusobno povezani. Sada im mi prvi puta nudimo organizirano oglašavanje koje provodimo od same produkcije pa sve do analize statistike uspješnosti'', istaknuo je Juraj Kolovrat.

Informacija o povratu uloženih sredstva u oglašavanje vrlo je važna, stoga je tim Holo Laba razvio analitiku koja nakon svake kampanje klijentu ispostavlja informacije o gledanosti kampanje – broju pogleda, prosječnom vremenu gledanja kao i segmentaciju gledatelja po dobi i spolu.

Najviše 3D hologramskih uređaja postavljeno je u gradu Zagrebu, na preko pedeset lokacija na području cijeloga grada. No, mreža postavljenih uređaja rasprostranjena je po cijeloj Hrvatskoj u ugostiteljskim objektima u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Poreču, Rovinju, Makarskoj, Varaždinu, Čakovcu, Vinkovcima, Osijeku, Samoboru, Bjelovaru, Velikoj Gorici, a uskoro će biti prisutni i u Dubrovniku. Ideja je da oglašivač ima mogućnost nacionalnog prikazivanja kampanje kojim doseže najveći broj svojih potrošača.

Dugoročni je plan proširiti hologramsko oglašavanje u ugostiteljskoj industriji izvan granica Hrvatske, točnije u zemljama regije i biti pionir u 3D oglašavanju te postaviti visoke trendove u pogledu korištenja vrhunske tehnologije i digitalnog načina komuniciranja koji je zasigurno budućnost marketinške industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close