Budućnost ekrana s inovativnom modularnom mikro LED tehnologijom
Samsung otkriva nove mikro LED veličine, oblike i konfiguracije koji pomiču granice tradicionalnih televizijskih ekrana na događaju First Look

Budućnost ekrana s inovativnom modularnom mikro LED tehnologijom

Sci-Tech / Tehnologija | 09. 01. 2019. u 09:56 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoje najnovije inovacije u modularnoj tehnologiji Micro LED ekrana tijekom godišnjeg događaja ''First Look CES'' u Aria Resort & Casino u Las Vegasu. Nova, revolucionarna Micro LED tehnologija, uključuje: novi 75-inčni ekran, 219-inčni ''The Wall'', kao i druge različite revolucionarne veličine, oblike i konfiguracije za novu generaciju modularnog Micro LED ekrana.

''Već desetljećima, Samsung je predvodnik inovacija na novim generacijama ekrana'', rekao je Jonghee Han, predsjednik Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

''Naša Micro LED tehnologija je na čelu sljedeće revolucije ekrana sa inteligentnim, prilagodljivim ekranima koji se ističu u svakoj kategoriji performansi. Samsung Micro LED nema granica, samo beskrajne mogućnosti''.

Foto: PR / Future of MicroLED Modular

Mikro LED sa 75” i The Wall sa 219”

Uz najmoderniju tehnologiju i modularne mogućnosti, Samsung-ovi LED ekrani pružaju neusporedivu kvalitetu slike, svestranost i dizajn. Ovi transformativni TV ekrani sastoje se od pojedinačnih mikro LED modula, koji sadrže milijune neorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova i emitiraju vlastito svjetlo da bi proizveli briljantne boje na ekranu - pružajući neusporedivu kvalitetu slike koji nadmašuje bilo koju tehnologiju prikaza koji su trenutno dostupni na tržištu.

Na prošlogodišnjem CES-u, Samsung je predstavio Micro LED, otkrivajući The Wall, hvaljeni i nagrađivani 146” Micro LED ekran. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je uspio stvoriti zapanjujući 4K Micro LED prikaz u manjem, više prihvatljivom faktoru oblika. 

Foto: PR / Gaming Monitor

Zahvaljujući modularnoj prirodi Micro LED-a, ova tehnologija nudi fleksibilnost u veličini ekrana koja korisnicima omogućava prilagođavanje da stane u bilo koju prostoriju ili prostor. Dodavanjem mikro LED modula, korisnici mogu proširiti svoj prikaz na bilo koju željenu veličinu. Modularna funkcionalnost Micro LED-a korisnicima će u budućnosti omogućiti stvaranje vrhunskog ekrana čak i na nepravilnim veličinama ekrana 9x3, 1x7 ili 5x1 koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.

Samsungova Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik ekrana. Čak i kada dodajete više modula, Samsungovi Micro LED ekrani mogu skalirati kako bi povećali rezoluciju - sve dok držite konstantnu gustoću piksela. Osim toga, Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16: 9, do 21: 9 filmova širokog formata, te do nekonvencionalnih odnosa kao što su 32:9, ili čak 1:1 - bez kompromisa u kvaliteti slike.

Foto: PR / AI Contentand Connectivity

Konačno, budući da su mikro LED ekrani bez okvira, nema granica između modula čak i kada dodate još. Rezultat je besprijekoran, zapanjujući efekt beskonačnog bazena koji omogućuje da se ekran elegantno uklopi u bilo koju životnu sredinu. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su novom funkcijom Ambient Mode.

Samsung Smart televizori podržavat će aplikacije iTunes Movies i TV Shows te AirPlay 2

Kompanija Samsung Electronics najavila je da će ovog proljeća ponuditi aplikacije iTunes Movies i TV Show i Apple AirPlay 2 podršku na Samsung Smart TV 2019 modelima. Podrška za Samsung Smart TV 2018 će biti dostupna putem ažuriranja firmwarea. Nove aplikacije iTunes Movies i TV Shows debitirat će na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 će biti dostupna na Samsung Smart TV u 190 zemalja širom svijeta.

S novim aplikacijama iTunes Movies i TV Shows na Samsung Smart televizorima, korisnici će moći pristupiti svojoj postojećoj iTunes biblioteci i pregledavati iTunes Store kako bi kupili ili iznajmili na stotine tisuća filmova i TV emisija - uključujući i najveći izbor 4K HDR filmova. Aplikacije iTunes Movies i TV Shows će raditi besprijekorno sa Samsungovim Smart TV uslugama, kao što su Universal Guide, New Bixby i Search, kako bi stvorili dosljedan doživljaj preko Samsungove platforme.

Foto: PR / Picture Quality

Sa podrškom za AirPlay 2, Samsungovi korisnici će moći bez poteškoća reproducirati videozapise, fotografije, glazbu i još mnogo toga od uređaja kompanije Apple direktno do Samsung Smart TV-a, uključujući televizore QLED 4K i 8K, Frame i Serif televizore, kao i druge Samsung uređaje UHD i HD modela.

Kao svjetski lider na televiziji već 13 godina, Samsung Smart televizori postali su jedna od najvećih zabavnih platformi dostupnih na tržištu.

''Ponosni smo što surađujemo s vodećim industrijskim liderima kako bismo isporučili najširi spektar sadržaja na našoj Smart TV platformi'', rekao je Won-Jin Lee, izvršni potpredsjednik, Visual Display Business u kompaniji Samsung Electronics.

''Donošenje više sadržaja, vrijednosti i funkcionalnosti otvorene platforme, korisnicima Samsung televizora i Appleovim korisnicima putem aplikacije iTunes i AirPlay, idealno je za sve''.

"Radujemo se što ćemo iTunes i AirPlay 2 iskustvo donijeti na još više korisnika širom svijeta putem Samsung Smart TV-a, tako da korisnici iPhone, iPad i Mac računala imaju još jedan način da uživaju u svom omiljenom sadržaju na najvećem ekranu u svojoj kući", rekao je Eddy Cue, viši potpredsjednik za Internet softver i usluge kompanije Apple.

Kopirati
Drag cursor here to close