Za ljubitelje jabuke

Budući iPhonei bi mogli imati i osvjetljeni logo

Svakim danom pojavi se neka nova glasina o budućim iPhoneima – najnovija govori o osvjetljenom logotipu na stražnjoj strani.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 09. 2019. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkako je Apple početkom mjeseca predstavio nove iPhone 11 interes čitatelja se okreće prema budućim modelima – iPhoneu 12. Barem se tako da zaključiti iz novih glasina koje počinju stizati na gotovo dnevnoj bazi.

Podsjetimo, nedavno smo imali prilike saznati kako bi iPhone 12 mogao dobiti dizajn sličan onomu na iPhoneu 4, a kojeg je Apple već jednom reciklirao s prošlogodišnjim iPadom Pro.

I dok prve glasine govore o zaslonima bez ureza (notcha), druge se dotiču manjih detalja, poput logotipa na stražnjoj strani kućišta.

Ponovno, po tko zna koji put aktualna je priča o osvjetljenom logotipu. Ipak nove glasine ovog puta su utemeljene na patentu, a govore kako bi osvjetljeni logo trebao imati i dodatnu ulogu – informiranje korisnika o dolaznim porukama i slično, javlja Bug.

U patentu od 22. ožujka 2018., (odobren 26. rujna 2019.), spominje se transparentni dio s podesivom dekoracijom koja bi ovisno o tipu obavijesti mijenjala izgled.

Primjerice, u slučaju propuštenog poziva logo bi mogao titrati, a u slučaju dolaze poruke konstantno svijetliti i slično.

Kako je često patent jedno, a implementirana tehnologija drugo, ne znači da će gore navedeno ikada i biti ugrađeno u neki od iPhonea. No, kako Apple zadnjih godina nije previše mijenjao njihov dizajn ovo im je prilika da po tom pitanju predstave nešto novo.

Kopirati
Drag cursor here to close