Agresivna strategija se isplatila

Broj pretplatnika Netflixa dosegao 125 milijuna

Netflixova strategija agresivne internacionalne ekspanzije se isplatila, a čak su i neki direktori ove kompanije priznali kako su iznenađeni dosadašnjim uspjehom.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 04. 2018. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Netflixa su objavili kako se broj pretplatnika u prvom ovogodišnjem kvartalu povećao za 7,4 milijuna – što je povećanje od 50 posto u odnosu na isti kvartal godinu ranije te se ukupan broj pretplatnika sada povećao na 125 milijuna. Ovako veliki porast broja pretplatnika iznenadio je i Wall Street te su predviđanja analitičara o broju novih pretplatnika bila skromnija.

Analitičar GBH Insightsa Daniel Ives komentirao je kako ove brojke pokazuju da se Netflixova strategija agresivne internacionalne ekspanzije isplatila, a tijekom konferencije na kojoj su objavljeni rezultati poslovanja čak su i neki direktori ove kompanije priznali kako su iznenađeni dosadašnjim uspjehom.

Izvršni financijski direktor David Wells rekao je kako je poslovanje raslo bolje od svih predviđanja, a većina tog rasta ostvarena je na internacionalnim tržištima.

Tako je tijekom prva tri mjeseca ove godine broj pretplatnika izvan područja SAD-a porastao za čak 5,5 milijuna, a s obzirom na ulaganja ove kompanije u novi sadržaj, za očekivati je nastavak tog rasta – u SAD-u i na internacionalnim tržištima, javlja ZImo.co.

Što se aktualnog kvartala tiče, iz ove kompanije očekuju rast broja pretplatnika od 6,2 milijuna, što je također iznad trenutnih očekivanja analitičara s Wall Streeta.

Tijekom prva tri mjeseca 2018. Netflix je lansirao 18 originalnih serija, 11 novih sezona već postojećih serija te 14 novih originalnih filmova. Tijekom ove godine Netflix bi trebao potrošiti oko 8 milijardi dolara na serije i filmove, 2 milijarde više nego prošle godine, a zbog povećanja ulaganja prošle su godine povećali i cijenu standardne pretplate na 11 dolara mjesečno – što se nije negativno odrazilo na broj pretplatnika, čega su se neki pribojavali.

Najavili su i dvostruko veće investicije u originalan sadržaj na europskom tržištu pa će ove godine u Europi potrošiti milijardu dolara novi sadržaj.

Kopirati
Drag cursor here to close