Izgleda bezazleno?

Appleovi uposlenici imaju problem s kretanjem zbog previše stakla u novom kampusu

Jedan Appleov uposlenik navodno je zadobio ozbiljne posjekotine zbog udara u staklo, dok ih se još sedam lakše ozlijedilo zbog udara glavom u staklena vrata.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 02. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Appleovi uposlenici počeli su se nedavno seliti u novi futuristički kamp tehno giganta, poznat kao Apple Park. Međutim, već prvih dana na novom radnom mjestu mnogi se suočavaju s problemima u kretanju zbog previše stakla u objektu.

Više od 12.000 uposlenika nazivat će Apple Park svojim domom, zbog čega bi ogromni stakleni i zakrivljeni paneli mogli predstavljati potencijalnu opasnost za njih. Kako pišu svjetski mediji, desetine Appleovih uposlenika udaralo je u staklena vrata i ulaze prilikom kretanja Apple Parkom. Mnogi gube orijentaciju unutar objekta zbog velikih staklenih panela, prenosi Klix.ba.

Jedan Appleov uposlenik navodno je zadobio ozbiljne posjekotine zbog udara u staklo, dok ih se još sedam lakše ozlijedilo zbog udara glavom u staklena vrata.

Iz Applea se još nitko nije službeno oglasio povodom ovih problema, niti puštaju bilo koga u kampus osim posebnih gostiju.

Podsjećamo, Apple Park se prostire na površini od 708.200 metara kvadratnih. Solarni krov ove građevine od 17 megavata jedan je od najvećih na svijetu, a zgrada ima prirodnu ventilaciju. Apple Park posjeduje blizu 9.000 stabala i šetalište duže od tri kilometra, a za uposlenike je izgrađena i teretana.

Preminuli direktor Applea Steve Jobs usporedio je novo sjedište sa svemirskim brodom kada je predložio njegovu izgradnju vijeću Cupertina 2011. godine. Njegov interes za dizajn je utjecao na izgled zgrade.

Kopirati
Drag cursor here to close