Novo, novo

Appleova kreditna kartica i opsjednutost detaljima

U najavi novih usluga prošlog mjeseca Apple je prikazao i kako će izgledati njihova buduća kreditna kartica. Bit će ona sve samo ne komad plastike na kakav smo navikli.
Sci-Tech / Tehnologija | 13. 04. 2019. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad Apple krene u neko novo područje koje uključuje izradu fizičkog proizvoda za očekivati je da će svakom novom komadu hardvera posvetiti nevjerojatnu količinu vremena kako bi on bio izrađen po njihovim standardima kvalitete.

Ponekad se toliko zanesu u dizajniranju detalja da to graniči s opsesijom Jobsovskih razmjera – sjetimo se samo tzv. "jet black" boje na iPhoneima ili zlatnog Apple Watcha i "hypea" koji je oko istih bio kreiran proteklih godina.

Na prošlomjesečnom predstavljanju novih usluga Apple je najavio kako će se uskoro baciti i u bankarstvo, tj. da će u suradnji s Goldman Sachsom ponuditi vlastitu kreditnu karticu. Ista će korisnicima nuditi niže naknade, "cash back" program, ali i ne baš povoljne kamate – no nije u ovom tekstu riječ o tome. Riječ je o – dizajnu.

Appleova kreditna kartica sama po sebi bit će mnogima predmet želja, ma kakve financijske pogodnosti nosila ili ne, javlja Zimo.co.

Kao prvo, kartica Apple Card je izrađena od titana, materijala koji je lagan, čvrst, savitljiv, ne hrđa, nije toksičan i ne izaziva alergijske reakcije.

Iako to nije prva metalna kreditna kartica u povijesti, bit će prva koja je izrađena na Appleov "unibody" način, izrezivanjem iz komada titana umjesto standardnog prešanja – kao što se rade, primjerice, kućišta za MacBook ili Mac Mini. Nakon što je CNC glodalica izreže, posebnim će glodalom u materijalu izraditi i mjesto za čip.

Nakon toga laser će ugravirati Appleov logotip nagrižene jabuke i to kreirajući utor poprečnog V-presjeka kako bi se s njega svjetlost ljepše reflektirala. Na prednjoj strani kartice, osim čipa i jabuke, bit će ugravirano još samo ime vlasnika.

Treba li uopće spomenuti da će na slovima i čipu svi uglovi biti zaobljeni kako bi se uklopili u dizajn same kartice? Pa kad je već tako prekrasna, koga briga za 13-23% kamate koju mora platiti za njezino korištenje?

Kopirati
Drag cursor here to close